Un consorţiu care îi cuprinde pe oamenii de afaceri Todd Boehly, Hansjorg Wyss şi Jonathan Goldstein se află în negocieri avansate pentru achiziţionarea clubului englez de fotbal Chelsea, potrivit unei surse apropiate, citată de Reuters. Valoarea ofertei făcută de grupul condus de Boehly nu a putut fi aflată, însă.
Cine mai este pe lista scurtă a posibililor cumpărători?
Un alt consorţiu, condus de Martin Broughton, fost preşedinte al companiei British Airways, figurează pe lista scurtă a candidaţilor pentru achiziţionarea clubului, operaţiune de care se ocupă banca americană Raine Group.
Grupul condus de Broughton, care este şi fost preşedinte al clubului Liverpool FC, îl include pe preşedintele World Athletics, Sebastian Coe, precum şi investitori din toată lumea, care doresc să menţină statutul de top al clubului.
Financial Times a relatat joi că un consorţiu condus de Josh Harris şi David Blitzer, care deţine echipe sportive precum Philadelphia 76ers (liga profesionistă nord-americană de baschet – NBA), s-ar afla pe lista scurtă. Grupul ar trebui, însă, să cedeze cele 40 de procente pe care le deţin la Crystal Palace, o altă echipă engleză din Premier League.
Fondul Elliott Management, care este proprietarul clubului AC Milan, s-ar fi alăturat consorţiului condus de Nick Candy, Blue Football, ca investitor minoritar, în încercarea de a cumpăra clubul londonez.
Roman Abramovici a decis să vândă clubul londonez
Oferta familiei Ricketts, care deţine clubul de baseball Chicago Cubs, a fost deja făcută publică. Firma de investiţii globale Centricus din Londra s-a oferit şi ea să achiziţioneze clubul Chelsea, mişcare iniţiată de cofondatorul Nizar Al-Bassam şi directorul executiv Garth Ritchie, care deţin abonamente de sezon la echipa de pe Stamford Bridge.
Alţi investitori interesaţi de clubul Chelsea, precum patronul echipei de fotbal american New York Jets, Woody Johnson, sau grupul Saudi Media, nu ar fi intrat pe această listă scurtă de ofertanţi.
Clubul Chelsea a fost scos la vânzare de miliardarul rus Roman Abramovici după ce Rusia a invadat Ucraina, omul de afaceri, considerat un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, afirmând că banii rezultaţi din tranzacţie urmează să fie utilizaţi în folosul victimelor războiului.