Pentru fiecare loc de munca vacant in Marea Britanie exista aproximativ 10 candidati, potrivit Uniunii Sindicale TUC. Astfel, raportul privind cererea si oferta de locuri de munca, aproape s-a dublat comparativ cu anul trecut.

Conform TUC, daca in luna ianuarie a anului in curs 10 britanici candideaza pentru acelasi post, in aceeasi perioada a anului trecut, erau doar 4 candidati pe un singur post liber. De asemenea, in Marea Britanie, sunt zone in care raportul este de 25 de candidati pe un loc de munca.

Anuntul TUC vine o data cu datele furnizate de BDO Story Hayward, care a aratat ca 56 de afaceri din Regat vor intra in colaps in 2009, in crestere cu 59% fata de anul trecut.

Camera de Comert a Marii Britanii a anuntat, in urma cu o spatamana, ca numarul somerilor va ajunge la 3,2 milioane pana la jumatatea anului viitor.

Mai mult, Institutul National de Statistica ar putea anunta ca numarul somerilor a ajuns la aproximativ 2 milioane in perioada ianuarie-martie.

„Cresterea somajului a fost determinata de o scadere socanta a numarului de locuri de munca vacante”, a declarat Brendan Barber, secretarul general al TUC.

Sursa: Daily Mail