Americanii de la Google au dat lovitura cu tableta Google Nexus 7. Varianta de 16 GB este cea mai populară şi din cauza cererii prea mari compania a fost nevoită să oprească comenzile. Cei care vor să cumpere în prezent acest model, care costă 249 de dolari, din magazinul online Google sunt întâmpinaţi de mesajul “Coming soon/Disponibilă în curând”. Aceştia sunt încurajaţi să îşi lase adresa de email pentru a fi contactaţi atunci când tableta va fi din nou pe stoc.

Googe acceptă în contiunuare comenzi pentru modelul de 8 GB, care costă 199 de dolari.

Google Nexus 7 a fost pusă în vânzare luna aceasta. Tableta Nexus 7 este produsă de taiwanezii de la Asus pentru Google și este echipată cu un procesor Nvidia Tegra 3, spațiu de stocare de 8GB/16GB, cameră frontală de 1,2 megapixeli și NFC. Tableta are o greutate de 340 de grame,  iar bateria are o autonomie de 9 ore atunci când este utilizată pentru vizionarea de filme. Aceasta este prima tabletă care foloseşte sistemul de operarare Android 4.1 Jelly Bean.

Iată şi prima reclamă cu Google Nexus 7:

<object width="640" height="360"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/qqiSE-ukmgc?version=3&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/qqiSE-ukmgc?version=3&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="360" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>