Retailerul austriac de bricolaj bauMax a anunţat că are în plan extinderea pe piaţa locală cu patru locaţii în acest an. Pe lângă noul magazin din Bucureşti, care va fi inaugurat în data de 25 februarie, este planificată deschiderea magazinelor din Piteşti, Constanţa şi Timişoara.

Unitatea din Bucureşti este prima din Capitală şi a zecea din reţeaua bauMax. Prin deschiderea acesteia suprafaţa comercială totală din România depăşeşte 100.000 de metri pătraţi.

În primele trei trimestre ale anului 2009, bauMax România a înregistrat o cifră de afaceri de 369 milioane lei, ceea ce înseamnă o creştere cu 8,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2008.

bauMax deţine în prezent în Austria 67 de magazine, în Cehia  24, în Slovacia 14, în Ungaria 15, în Slovenia trei, în Croaţia şase magazine şi în Bulgaria cu patru unităţi.  Compania bauMax numără peste 10.000 de angajaţi în cele 8 ţări în care este prezentă.

În acest moment pe piaţa din România mai activează reţelele de bricolaj OBI, Praktiker, Bricostore, Hornbach şi Mr. Bricolage.