Producătorul de materiale de construcţii Baumix Ploieşti estimează o creştere de 10% a cifrei de afaceri aferentă anului viitor faţă de acest an, când se aşteaptă ca vânzările să stagneze în jurul a 40 milioane lei din cauza politicilor de preţ şi promoţiilor derulate de concurenţă.

„Reprezentanţii Baumix consideră că anul viitor multe companii de profil ar putea fi nevoite să îşi restrângă activitatea din cauza problemelor de cash-flow, care vor deveni şi mai acute în 2010 pe fondul unei pieţe care îşi va continua scăderea, cel puţin în prima jumătate. Cu toate acestea, pentru 2010, Baumix speră într-o creştere de 10% a propriului business, comparativ cu rezultatele înregistrate în 2009”, se arată într-un comunicat al companiei.

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 39,8 milioane lei. Reprezentanţii companiei estimează că în primele trei trimestre din 2010, piaţa adezivilor şi cea a mortarelor îşi vor continua scăderea, cu până la 20-30%, respectiv 9%, în volum.

Piaţa va creşte cuu 8,5% în următorii cinci ani

Pentru următorii cinci ani Baumix estimează că piaţa va avea o creştere medie de 8,5% pe an, în volum. Cele mai mari rate de creştere vor fi înregistrate pe segmentul adezivilor, în special cel de polistiren, precum şi pe cel al tencuielilor mecanizate, a celor decorative şi a şapelor autonivelante.

„Influenţa cea mai mare pentru susţinerea pieţei o vor avea investiţiile din partea statului. Dacă acestea se vor materializa în proiecte noi şi anvelopări, contracţia pieţei va fi de cel puţin 10% comparativ cu 2009, însă scăderea ar putea depăşi 25% dacă piaţa nu va beneficia de niciun sprijin important”, a declarat Augustin Russu, directorul general şi proprietarul Baumix.

Baumix operează două capacităţi de producţie, în Ploieşti şi Gherla (Cluj), cu o capacitate de producţie de 35.000 tone lunar.

SURSA: Mediafax