Studiu: Consumul de cafea poate scădea riscul de infectare cu COVID cu 10%
La acest studiu au participat aproape 40.000 de britanici. Echipa a studiat obiceiurile alimentare ale participanților din 2006 până în 2010 și a emis ipoteza riscului ulterior de infecție cu coronavirus în 2020. Cercetătorii au analizat în mod specific consumul de cafea, ceai, carne procesată, carne roșie, fructe, legume și pește gras din partea participanților.
După ajustarea în funcție de factori precum rasă, vârstâ, sex și alți factori precum activitatea fizică, nivelul IMC și istoricul anumitor afecțiuni medicale, cercetătorii au descoperit că „consumul obișnuit de 1 sau mai multe căni de cafea pe zi a fost asociat cu o scădere de aproximativ 10% a riscului de COVID-19 comparativ cu mai puțin de 1 cană / zi. ”
„Cotele de pozitivitate COVID-19 au fost de 0,90, 0,90 și 0,92 la consumul a 1 ceașcă, 2-3 cești și 4+ căni de cafea / zi (vs. <1 ceașcă / zi), respectiv”, se arată în studiu, citat de New York Post.
Ce conține cafeaua
Cafeaua conține proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și „consumul de cafea se corelează favorabil cu biomarkerii inflamatori” legați de „severitatea și mortalitatea COVID-19”, au scris autorii studiului.
Mai multe descoperiri au sugerat că consumul zilnic de cel puțin 0,67 porții de legume a redus riscul de infecție cu coronavirus, dar carnea procesată (cum ar fi cârnații și șunca) a fost asociată cu un risc crescut, pe care cercetătorii îl suspectează parțial altor factori dietetici în loc de consumul de carne în sine, întrucât consumul de carne roșie nu prezintă niciun risc.
”Deși aceste descoperiri justifică o confirmare independentă, respectarea anumitor comportamente alimentare poate fi un instrument suplimentar la ghidurile existente de protecție COVID-19 pentru a limita răspândirea acestui virus, au scris autorii.
Sursă foto: Dreamstime