Băuturi ciudate din lumea largă

bauturi interzise

SURSA FOTO: Dreamstime

De la beri infuzate cu te miri ce până la tării din lapte de vacă sau coarne de cerb, lumea pare să bea cam orice. Sunt băuturi rare, care pentru noi pot părea niște ciudățenii, însă pentru alții sunt delicatese

Berile curcubeului

Japonezii de la Abashiri Brewery sunt cunoscuți în lume pentru berile lor foarte viu colorate, cum este de pildă Ryuhyo, de un albastru aprins, Hamanasu, care este roșie, Shiretoko – verde și Jyaga – roz.

Cele patru beri simbolizează culorile anotimpurilor pe insula Hokkaido, cea mai nordică insulă a Japoniei, unde se află și cartierul general al firmei Abashiri.

Este interesant că apa folosită la producerea celei albastre, care simbolizează iarna, provine de la ghețarii din apropierea insulei.

Culorile sunt obținute natural din alge fermentate, fructe și legume locale.

Băutura fără fumat

Olandezii de la United Drinks and Beauty Corporation au inventat, în 2008, o băutură numită Liquid smoking. Aparent, principalul rol al acestei băuturi era tocmai să inhibe dorința de a fuma. Iar Liquid Smoking pare să fi avut ceva succes în Anglia mai ales după ce a fost interzis fumatul în spațiile publice. Producătorii săi susțineau că această băutură este un soi de energizant făcut din rădăcinile unor plante din Africa de Sud și nu conține niciun pic de nicotină. Efectele sale au rămas totuși necunoscute în zilele noastre, pentru că băutura a dispărut între timp de pe piață.

Ceaiul lui Panda

Un antreprenor chinez din Sichuan a patentat o metodă de a crește plante de ceai verde în balegă de urs panda. Apoi, a început o colaborare cu o rezervație de urși din orașul său și a lansat pe piață produsul Panda Ecological Tea. Ceaiul este apreciat pentru gustul său și este produs într-o ediție limitată. Prețul unui kilogram a ajuns și la 72.000 de dolari.

Berile fast-food

Americanii par să facă bere din orice. Și când a venit probabil vorba despre asocierea acestei băuturi cu mâncarea, câțiva antreprenori din Statele Unite s-au gândit că cel mai la îndemână ar fi să le combine pur și simplu. De exemplu, în Illinois există berea Mama Mia cu aromă de pizza Margerita. Pizza se pare că este folosită ca atare în procesul de fermentație, ca un săculeț de ceai lăsat la infuzat. La fel și Shenandoah Chocolate Donut Stout din Virginia, care are aromă de gogoși cu ciocolată, sau Bacon Maple Ale, cu aromă de șunculiță.

Votcă cu te miri ce

Tot americanii s-au gândit să infuzeze bacon în votcă. Produsul devenit între timp destul de popular se numește chiar Bakon Vodka și pe baza ei s-au creat chiar o serie de cocktailuri “carnivore”. În plus, producătorii promit că după ce ai gustat un Bloody Mary cu Bakon Vodka n-o să mai vrei să bei acest cocktail cu o altă votcă vreodată. În statul Virginia există o votcă făcută din lapte de vacă, numită Vermont White. Laptele este principalul ingredient folosit, iar textura băuturii este densă și cremoasă. În rest, avem de-a face cu o votcă normală, transparentă și cu același gust pronunțat de alcool.

Whisky din coarne de cerb

Thailandezii se mândresc cu un whisky distilat din 200 de ierburi și coarne de cerb care se numește, foarte descriptiv de altfel, Reindeer Horn Whiskey. Gustul său ușor lemnos și dulceag nu are nimic foarte special și poate induce în eroare orice degustător mai mult sau mai puțin avizat. Însă procesul de producție este destul de complicat și, prin urmare, prețul acestui whisky este destul de mare.

Vinuri bune și băuturi fine, sfaturi utile și rețete de cocktailuri puteți găsi pe www. theliquorstore.ro. Căutați-ne și pe pagina noastră de facebook: Theliquorstore.