Băuturile interzise! Dacă se știe că o anumită degradare celulară este asociată cu îmbătrânirea, la fel de cunoscut este faptul că alimentația de zi cu zi poate contribui la creșterea inflamației din organism.
Băuturile interzise! Mulți ne începem ziua cu o băutură. Fie că este apă, cafea, ceai, suc sau orice altceva. Ca și în cazul alimentelor pe care obișnuim să le mâncăm la micul dejun, este important de știut că anumite băuturi ar putea avea un impact semnificativ. Mai ales asupra modului în care ne vom simți pe parcursul zilei. De exemplu, ritualul zilnic ar putea contribui la acel disconfort care nu dispare toată ziua: gazele și balonarea.
Medicul Lauren Thayer susține shake-urile de proteine și sucul de fructe sunt două băuturi pe care ar trebui să evităm, dacă vrem să nu ne simțim balonați și să avem gaze. Iată care este explicația, potrivit Shefinds.
Băuturile interzise! 1. Shake-uri de proteine
Interzis să bei? Shake-urile proteice sunt o alegere populară pentru cei care doresc să-și sporească aportul de proteine și creșterea musculară. Este esențial să fiți atenți la potențialele efecte secundare, cum ar fi gazele, balonarea și inflamația.
„Shake-urile de proteine pot fi dure pentru stomac din mai multe motive”, spune Thayer. „De vină poate fi zerul din ele, care este un produs secundar al laptelui, sau înlocuitorii de zahăr care sunt utilizați în shake-uri”, explică ea.
Puteți opta pentru pudre proteice cu ingrediente mai simple
Acesta este doar un dezavantaj al îndulcitorilor artificiali, pe lângă inflamație.
Atunci când consumi multă pudră de proteine prea repede, acest lucru ar putea copleși sistemul digestiv, ducând la producerea de gaze și la balonare. Pentru a evita acest lucru, puteți opta pentru pudre proteice cu ingrediente mai simple, alternative pe bază de plante sau ajustarea mărimii porției pentru a se potrivi toleranței digestive.
Ca și în cazul oricărei modificări ale dietei, este bine să discutați cu un medic sau cu un nutriționist pentru a găsi cel mai bun supliment proteic care corespunde nevoilor individuale și sensibilităților digestive, recomandă ea.
Sucurile de fructe
Deși sucurile de fructe sunt sănătoase, există câteva motive pentru care ar trebui să le evitați. În primul rând, după cum subliniază Thayer, ar putea afecta sistemul digestiv.
„Sucul de fructe cumpărat din magazin este de obicei făcut din concentrat de fructe, zahăr, arome adăugate și apă și nu din fructul in sine”, spune ea. „Aceste ingrediente pot duce la exces de gaze, balonare și inflamație”, adaugă ea.
Multe sucuri de fructe disponibile în comerț sunt bogate în fructoză, un zahăr natural conținut de fructe. Pentru unii oameni, consumul de cantități mari din acest zahăr poate fi o provocare pentru sistemul digestiv. Acest lucru poate duce la fermentație în intestin, inevitabil și la gaze și balonare.
Inflamația este un alt dezavantaj major al consumului excesiv de zahăr.
Când eliminați fibrele, zaharurile naturale din suc pot fi absorbite mai repede, provocând o creștere a nivelului de zahăr din sânge și disconfort digestiv.
Moderația este cheia. Dacă doriți să reduceți riscul unor probleme digestive, diluați sucurile cu apă, alegeți sucuri din frucute stoarse proaspăt sau optați pentru fructe întregi pentru a vă bucura de beneficiile nutriționale fără efectele secundare nedorite.