Baxi Romania, unul dintre principalii distribuitori autohtoni de echipamente termice, si Distrigaz Sud, companie cu o pozitie majora pe piata gazelor din Romania, au semnat recent un parteneriat privind asigurarea de centrale termice pentru marca ExpertGaz. Colaborarea vizeaza furnizarea de echipamente termice cu condensare Baxi persoanelor fizice si juridice si asociatiilor de locatari/proprietari care doresc un pachet de incalzire independenta. ExpertGaz este o marca comerciala Distrigaz Sud care promoveaza solutii specializate de încălzire, atât clasice, cât şi de ultimă generaţie, orientate spre eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător. Baxi Romania prognozeaza ca parteneriatul cu Distrigaz Sud ii va dubla vanzarile de centrale termice cu condensare in 2008.

“Suntem onorati de parteneriatul incheiat cu Distrigaz Sud si de increderea acordata produselor Baxi. Colaborarea dintre companiile noastre este mai mult decat un parteneriat de afaceri; este o alianta pentru promovarea solutiilor termice eficiente energetic si economic, care asigura un confort real utilizatorilor”, a declarat Sever Scarlat, Directorul General Baxi Romania.

ExpertGaz ofera utilizatorului un pachet de servicii incluzand consultanta pentru debransare, instalatia de gaze, echipamentul de incalzire, finantarea si punerea in functiune a echipamentelor respective.

Parteneriatul presupune furnizarea de centrale termice cu condensare marca Baxi, care fac parte din categoria “high efficiency”. Spre deosebire de echipamentele standard, centralele termice cu condensare sunt capabile sa recupereze o parte din caldura care se pierde la evacuarea gazelor de ardere si sa o reintroduca in sistemul de incalzire. Procesul conduce astfel la reducerea consumului de combustibil, cu pana la 30%. De asemenea, tehnologia echipamentelor cu condensare determina emisii scazute de noxe prin controlul eficient al arderii.

Pentru tot anul curent, Baxi Romania prognozeaza ca vanzarile de centrale termice cu condensare, provenite din colaborarea cu Distrigaz Sud si din activitatile proprii, vor atinge nivelul de 500 unitati.

Sursa: Baxi Romania