Autoritățile din Ucraina vor să înăsprească legea privind mobilizarea în armată! Este vorba despre un proiect de lege trimis recent în Parlament, care vrea să mărească baza de recrutare.
În cazul în care legea va fi adoptată, pedepsele pentru cei care nu se prezintă la armată vor fi majorate. Unul din obiectivele proiectului este să mărească cât mai repede baza de recrutare.
Vor să mărească baza de recrutare în armată
Amintim că o versiune anterioară a proiectului de lege a fost retrasă, după mai multe critici. Astfel, specialiștii au făcut mai multe modificări și au întocmit un nou proiect, în condițiile în care armata are mare nevoie de oameni, conform Sky News.
Noul proiect de lege stabilește pedepse mai grele pentru cei care încalcă legea privind mobilizarea. Instanțele ar putea confisca bunuri și impune restricții de călătorie și de conducere a unei mașini.
Totodată, cetăţenii ar putea fi obligaţi să poarte cu ei actele de înregistrare militară. Astfel, polițiștii le vor putea verifica în orice moment.
Proiectul de lege propune și scăderea până la 25 de ani, de la 27 de ani, a vârstei la care oamenii pot fi mobilizați.
Totodată, cetățenii ar putea fi obligați să aibă un cont online pentru corespondența cu birourile de recrutare.
Proiectul din Ucraina înlătură și dreptul unor categorii de funcționari publici de a-și amâna recrutarea și permite persoanelor care au fost condamnate cu suspendare să meargă în armată.
Un anunț similar a venit și din Germania
Amintim că un anunț similar a venit și din Germania. Boris Pistorius, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că țara ar putea reintroduce serviciul militar obligatoriu.
„Nu putem ignora această dezbatere”, a spus el, fără a se angaja în problema serviciului militar.
Acesta a spus că ar trebui să se ia în considerare reinstaurarea serviciului militar obligatoriu, conform AFP. În cursul unei dezbateri asupra bugetului în Bundestag, camera inferioară a parlamentului, ministrul a declarat că germanii trebuie să se întrebe cine va apăra țara când lucrurile devin serioase.
În plus, el a subliniat necesitatea consolidării Bundeswehr-ului, armatei germane, și a creșterii cheltuielilor pentru apărare.
„Trebuie să ne întrebăm cine urmează să apere această ţară când lucrurile devin serioase. Fiecare model are nevoie de o majoritate politică şi de o societate care să-l susţină”, a declarat Boris Pistorius.