Primăria urmează să pună la dispoziţia companiei aproximativ 100 de hectare de teren, unde va fi construit parcul. "În urma discuţiilor cu reprezentaţii consorţiului spaniolo-american s-a ajuns la concluzia că doresc să investească etapizat, patru-şapte ani, într-un parc logistic situat în zona aeroportului. Primăria are toată deschiderea pentru acest gen de investiţie mai ales că e vorba de noi locuri de muncă pe lângă cele existente", a spus secretarul primăriei, Vasile Gligan.

Grupul de firme estimează, potrivit autorităţilor locale, crearea a cel puţin 1.000 de locuri de muncă, iar la final să mai fie active încă 3.000 de locuri de muncă.

Investiţia a fost estimată la aproximativ 100 de milioane de euro şi prevede construirea unui parc logistic de transbordare a mărfurilor pe cale aeriană, rutieră şi feroviară spre Ucraina, ţările baltice şi cele din CSI şi Asia.

‘Compania intenţionează să pună bazele unui parc logistic care să fie un nod de transport, în primul rând aerian spre Ucraina, însă în funcţie de necesităţi să poată întrebuinţa şi căile rutiere şi feroviare, lucru posibil din Maramureş. Investiţiile vor demara în anul 2013, iar intrarea în exploatarea integrală la sfârşitul anului 2018’, a spus Vasile Gligan.

Oraşul Tăuţii Măgherăuş a fost ales de potenţialii investitori pentru accesul facil la linia ferată, Drumul European 58 şi vecinătatea cu aeroportul internaţional Baia Mare.
Potrivit unui studiu al Consiliului Judeţean Maramureş, terenul din apropierea aeroportului este unul propice pentru dezvoltare, dat fiind faptul că autorităţile judeţene au început lucrările de modernizare la aeroport. Odată construit, Business Park-ul va crea foarte multe locuri de muncă. Asta, deoarece va avea în componenţă un parc industrial, un hotel, bază logistică pentru depozitarea mărfurilor, spaţii de producţie, depozite, precum şi un terminal cargo pentru transportarea mărfurilor pe cale aeriană. Mai mult, pe lângă aeroport vor fi căi de acces din Drumul European 58 şi legături spre linia ferată Baia Mare-Satu Mare.