Banca Comercială Română (BCR) a contractat un împrumut în valoare de 75 milioane euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), pentru finanţarea proiectelor întreprinderilor mici si mijlocii (IMM).

„Banca acordă o atenţie constantă finanţării întreprinderilor mici şi mijlocii. BCR este lider şi pe acest segment de piaţă, peste 40% din IMM-urile din România fiind clienţii băncii”, a declarat, Ramona Ivan, directorul executiv al direcţiei instituţii financiare din cadrul BCR.

IMM-urile care aleg să dezvolte proiecte în domenii de activitate precum industrie, turism, servicii şi agricultură pot solicita finanţare BEI, valoarea maximă a unui împrumut fiind de 12,5 milioane euro, iar costul total al fiecărui proiect eligibil fiind de maxim 25 milioane euro.

Instituţia financiară internaţională a aprobat, în 2009, o linie de credit de până la 150 milioane euro, pentru finanţarea proiectelor întreprinderilor mici şi mijlocii din industrie, agricultură, servicii comerciale, turism, sănătate, educaţie, energie şi protecţia mediului. Din această facilitate, BCR a semnat pentru contractarea a 75 milioane euro în luna decembrie.