Interesul manifestat de clienţii BCR pentru tranzacţionarea pe pieţele internaţionale a crescut de la an la an. În 2012, numărul clienţilor care au efectuat astfel de operaţiuni a fost de peste 600, iar cel al tranzacţiilor efectuate de aceştia a depăşit 3.500 de tranzacţii.

”Dorim să oferim clienţilor noştri posibilitatea să investească pe cât mai multe pieţe internaţionale. Suntem adepţii diversificării. Credem în valoarea adaugată pe care diversificarea o aduce portofoliului clienţilor noştri şi educăm clienţii în acest sens. Astfel, am putut observa o diversificare a gamei produselor tranzacţionate”, spune aura Hexan, şefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR, potrivit Agerpres. Într-un top al pieţelor internaţionale pe care clienţii BCR au efectuat tranzacţii se numără Bursa din Viena, care s-a situat pe primul loc în topul preferinţelor, cu un volum al tranzacţiilor de aproximativ 70 milioane euro, urmată de Bursa din Frankfurt.
BCR, prin Biroul Vânzări Pieţe Reglementate, intermediază tranzacţionarea pe burse internaţionale încă din anul 2008, oferind acces online în condiţii de costuri comparabile cu cele ale pieţei locale la peste 30 de pieţe internaţionale (Viena, Frankfurt, Londra, New York, Tokio, Paris, Milano, Varşovia etc).

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil.

BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 miliarde euro), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare.