Banca Comercială Română (BCR) a redus, începând de luni, cu până la 2,5 puncte procentuale, dobânzile la creditele noi, în lei, acordate persoanelor fizice, a anunţat banca.

Astfel, ratele la creditele de nevoi personale Divers Extra BCR cu dobândă fixă în lei încep de la 9,9% pe an şi ajung până la 11,75% pe an pentru clienţii cu istoric bun cu BCR, în funcţie de termenul pe care se acordă creditul, se arată într-un comunicat al BCR.

Pentru clienţii fără istoric cu BCR, dobânzile ajung până la 13,25% pe an.

Potrivit băncii, clienţii cu istoric sunt persoanele care au mai avut credit la BCR şi au avut un comportament bun de plată, clienţii care îşi încasează salariul într-un cont curent deschis la BCR.

Scad şi dobânzile la depozite

De asemenea, tot începând de luni, BCR modifică nivelul dobânzilor fixe aferente depozitelor la termen în lei pentru persoane fizice, cu maturităţi scurte de până la 6 luni inclusiv (reducere între 0,1% – 0,4% pe an). Dobânzile pentru maturităţi de 9 şi 12 luni rămân nemodificate.

BCR, membră a grupului austriac Erste începând din toamna anului 2006, este cea mai mare bancă din România după nivelul activelor, care trec de 17,2 miliarde de euro. Banca are în prezent 663 de unităţi de retail (pentru populaţie şi microîntreprinderi) şi 48 de centre de afaceri corporate dedicate în special IMM-urilor şi companiilor mari.

SURSA:Mediafax