Banca Comercială Romana a înregistrat, până în prezent, solicitari de împrumut în valoare de peste 205 milioane euro pentru Programul „Prima Casă” însumând aproape 4.800 de dosare de credit.

Dintre acestea, aproape 3.000 de dosare totalizând peste 137 milioane euro au fost deja aprobate de BCR şi au primit ori urmează să fie solicitată garanţia Fondului de Garantare, precizează un comunicat al băncii. „Restul solicitărilor de credit se află în diverse stadii de analiză ori aşteaptă completarea dosarului cu documentele imobilului”, se spune în documentul citat.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii a majorat cu circa 108 milioane de euro plafonul de garanţii alocat băncii în cadrul Programului „Prima Casă” astfel că, în prezent, BCR are un fond de 420 de milioane euro pentru acordarea de credite prin acest program.

Cornel Cojocaru: „Estimăm că în două-trei luni vom epuiza plafonul”

Noul plafon acordat BCR de către Fondul de Garantare va fi epuizat în următoarele 2-3 luni, susţin oficialii băncii, ritmul de depunere şi aprobare a dosarelor fiind în creştere.

„Noi estimăm că până la sfârşitul anului, eventual cel mai târziu la începutul anului viitor, vom epuiza plafonul de 420 de milioane de euro, în care este inclusă şi suplimentarea de 108 milioane de euro acordată de către Fondul de Garantare”, a declarat pentru capital.ro Cornel Cojocaru, directorul de comunicare al BCR.

Noul plafon repartizat BCR reprezintă 42% din valorea întregului program „Prima Casă” şi este apropiat de solicitarea iniţială a băncii, de 450 de milioane de euro, a mai spus Cornel Cojocaru.