BCR a co-finanţat, în cadrul Programului Fermierul, 690 de proiecte în valoare totală de 460 milioane lei, potrivit datelor băncii.

Potrivit unui protocol de colaborare încheiat cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurala şi Pescuit (APDRP) BCR a acordă împrumuturi din Fondul pentru creditarea investiţiilor în agricultură, pus la dispoziţia băncii de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, în cadrul Programului Fermierul.

„Din suma de circa 178 milioane lei alocată BCR de către MAPDR, aproximativ 170 milioane lei vor fi utilizaţi pentru cofinanţarea proiectelor de investiţii eligibile din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013 (inclusiv a proiectelor declarate eligibile pentru măsura 121 din cadrul PNDR, dar care nu au fost selectate pentru finantare in sesiunea noiembrie-decembrie 2008 din lipsa de fonduri)”, potrivit unui comunicat al băncii.

De asemenea, peste 8 milioane lei vor fi destinate co-finanţarii proiectelor de investiţii eligibile în cadrul Programului Operaţional de Pescuit (POP).

BCR participă începând cu anul 2005 la implementarea Programului Fermierul – Fondul pentru creditarea investiţiilor în agricultură, program lansat de către Guvernul Romaniei.