Acordul de finanțare, în care BCR a beneficiat de asistență din partea DLA Piper în calitate de consilier juridic pentru executarea finanțării, iar Bulboacă și Asociații a fost consilierul Martifer, poziționează banca în topul finanțatorilor sectorului de energie regenerabilă.
„Este o tranzacție de referință pentru BCR. Proiectele de energie regenerabilă contribuie direct la protecția mediului, susțin securitatea energetică și promovează dezvoltarea infrastructurii energetice.”, spune Wolfgang Schoiswohl, Vicepreședinte Corporate la BCR, care adaugă că „energia regenerabilă are un potențial imens pe care ne-am dori să-l finanțăm, iar România ar putea deveni lider regional ân sectorul energiei, în special în energia regenerabilă.”
Conform unui raport de cercetare realizat de Erste Group, potenţialul de energie eoliană al României este cel mai ridicat din sud-estul Europei, fiind estimat la 14.000 MW capacitate instalată, echivalentul unei producţii totale de 23 TWh. Studiile specializate poziţionează Moldova şi Dobrogea printre regiunile cele mai potrivite pentru dezvoltări de parcuri eoliene, iar partea de sud-est a Dobrogei, în special, ocupă locul al doilea în Europa în ceea ce priveşte potenţialul de energie eoliană. De asemenea, conform Asociaţiei Europene pentru Energie Eoliană, în 2010 România se afla cu cei 437 MW printre primele 10 ţări din punct de vedere al capacităţii de energie eoliană instalate anual.
„În momentul de față, dezvoltarea și obținerea finanțării, în special pentru investiții în energie regenerabilă, presupun un proces complex care descurajează uneori investitorii. Un cadru legal și de reglementare stabil ar permite realizarea mai multor investiții similare, precum și creșterea finanțării disponibile pentru proiecte în vederea susținerii sectorului energiei regenerabile”, spune și Ioana Gheorghiade, Director Finanțare Proiecte la BCR.