Banca Comerciala Romana (BCR) a majorat dobanzile acordate la depozitele in lei si valuta cu pina la un punct procentual, potrivit unui comunicat al institutiei bancare.

“BCR continua politica sa de protejare a clientilor, esentiala pentru noi. Dorim sa atragem cat mai multe resurse de pe piata locala intrucat nu ne este indiferenta evolutia economisirii in Romania. Oferim populatiei si firmelor posibilitatea de a-si fructifica disponibilitatile banesti peste nivelul prognozat al inflatiei”, a declarat Dan Bunea, vicepresedinte executiv al BCR.

Astfel, incepand cu 1 martie, pentru depozitele la termen in lei, constituite de persoane fizice si juridice, BCR acorda o dobanda de pana la opt procente, in timp ce pentru disponibilitatile la vedere banca bonifica o dobanda de 0,25%.

Banca a majorat si dobanzile la depozitele in valuta, rata pentru termenul de un an si plata dobanzii la scadenta fiind de patru procente pentru sumele in dolari si 3,5% pentru cele in euro.

Tot de la 1 martie 2006, BCR introduce, pentru persoanele juridice, posibilitatea constituirii de depozite la termen cu plata dobanzii la scadenta, in euro si dolari, pe o perioada de o luna sau de noua luni. Dobanda, fixa pe toata durata constituirii depozitului, este pentru termen de o luna de 2,50% pe an pentru euro si 2,75% pe an pentru dolari. In cazul depozitelor la noua luni dobanda este de 3,25% pe an pentru euro si 3,75% pe an pentru dolari.

Banca Comerciala Romana este cea mai importanta banca din Romania, gestionand active de peste 9 miliarde de euro. Banca are in prezent 375 sucursale si agentii in intreaga tara, avind unitati in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori.

Sursa: BCR, 1 martie 2006