BCR arată că respectivele concedieri au avut o cauză disciplinară, salariaţii respectivi lipsind de la program zile întregi. “Restructurarea departamentului s-a făcut la un an după ce acești angajați au fost concediați. În singurul caz în care avem hotărârea redactată, instanţa a constat că salariatul se face vinovat de săvârşirea de abateri disciplinare, dar a considerat că sancţiunea a fost prea severă, aplicând sancțiunea reducerii salariului cu 10% pentru trei luni”, precizează comunicatul BCR. Banca spune că va respecta decizia instanţelor, oricare ar fi, dar, “în același timp, consideră că absențele nemotivate sunt abateri disciplinare grave față de care există toleranțăta zero”.
Mai mulţi foşti angajaţi BCR din cadrul deparatmentului Back Office Pasive şi Tranzacţii au obţinut, la Tribunalul Bucureşti, o decizie care obligă cea mai mare bancă din România să îi reîncadreze pe post, instanţa constatând că au fost concediaţi pe motive abuzive. Judecătorii au dispus ca BCR să plătească foştilor săi angajaţi şi salariile aferente perioadei care a trecut de la concediere până la decizie.
"Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii deciziei de concediere, prin reintegrarea contestatorului în funcţia anterior deţinută emiterii actului anulat. Obligă intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi actualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul în temeiul contractului individual de muncă, de la data concedierii şi până la data reintegrării efective. Obligă intimata la plata contravalorii salariului aferent perioadei în care contractul individual de muncă a fost suspendat pe durata cercetării disciplinare prealabile", arată decizia emisă într-unul dintre dosare.