Banca Comerciala Romana (BCR) si BCR Securities au castigat licitatia pentru a intermedia si distribui emisiunea de obligatiuni municipale in valoare de 150 milioane lei, pe care Primaria Municipiului Timisoara o va realiza pe piata interna de capital.

Emisiunea de obligatiuni pe care Primaria Timisoara o va realiza, in valoare de 150 milioane lei, cu o maturitate de 20 de ani este cea mai mare, ca valoare, de pe piata locala de capital. Montajul financiar prevede acordarea unui credit punte de 30 milioane lei si emiterea a cinci transe de obligatiuni in valoare de 30 milioane lei fiecare.


Fondurile astfel obtinute vor fi folosite pentru acoperi nevoile de finantare a proiectelor de investitii de interes local pe care municipalitatea intentioneaza sa le realizeze.


Precedenta emisiune de obligatiuni a Primariei Timisoara, realizata anul trecut, a fost de 20 de milioane de lei si a fost intermediata de Raiffeisen Capital and Investment.


Grupul Banca Comerciala Romana este liderul piatei de obligatiuni municipale, cu un total al emisiunilor intermediate de aproape 85 milioane lei, ceea ce reprezinta aproximativ 70% din totalul pietei obligatiunilor din Romania.

Sursa: BCR, 01 iunie 2006