Beatrice Mahler: Restricțiile și vaccinarea a dus la scăderea numărului de cazuri de infectare

Sursa: INQUAM Photos, Octav Ganea

Mangerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București consideră că aceste două soluții au dus la scăderea numărului de persoane infectate cu coronavirus. Aceasta pune accentul pe vaccinare și consideră în continuare că populația trebuie convinsă să vină în număr tot mai mare pentru a putea înfrânge pandemia.

Medicul Beatrice Mahler, mangerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucureşti, afirmă că scăderea constantă a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus este atât rezultatul restricţiilor, cât şi al vaccinării din marile oraşe. ”Cred că cele două laturi – restricţii şi campanie de vaccinare – îşi pun amprenta şi ne duc cu paşi siguri, mici, dar siguri către ceea ce ne dorim cu toţii”, a declarat medicul.

”Din punctul meu de vedere, la cum văd că evoluează lucrurile şi la numărul de pacienţi pe care îi avem internaţi în Institutul «Marius Nasta», dar şi după datele statistice, cred că nu doar restricţiile au dus la scăderea importantă a numărului de cazuri, ci şi impactul pe care îl are vaccinarea în oraşele mari, unde, într-adevăr, campania de vaccinare şi modalităţile de vaccinare sunt diverse. Cred că cele două laturi – restricţii şi campanie de vaccinare – îşi pun amprenta şi ne duc cu paşi siguri, mici, dar siguri către ceea ce ne dorim cu toţii”, a declarat, sâmbătă seară, la B1TV, Beatrice Mahler.

Numai prin vaccinare se poate depăși pandemia

Medicul consideră doar trebuie în continuare convinsă populaţia să se vaccineze.

”Trebuie doar să continuăm şi să convingem populaţia că trebuie să fie parte a acestei echipe în care noi, cadrele medicale, suntem aici pentru ei, dar îi aşteptăm şi pe ei să vină să se vaccineze pentru că numai aşa putem depăşi momentul ăsta”, a mai afirmat Beatrice Mahler.

În ceea ce privește numărul de pacienţi din secţiile ATI, Mahler a spus recuperarea pacienților cu forme severe este extrem de lungă și din această cauză scăderea cazurilor de la terapie intensivă se va produce lent.

”Scăderea numărului de cazuri din terapie intensivă se va produce mult mai lent pentru că, din păcate, perioada de recuperare a unei persoane care ajunge cu formă critică în terapie intensivă este extrem de lungă. De multe ori, durează trei, patru, chiar şase săptămâni ca o persoană să poată fi admisă din terapie intensivă într-o secţie normală şi, din păcate, nu întotdeauna reuşim acest lucru şi ne pare rău pentru asta”.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea