Primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, pe tronsonul 2 B Turda-Gilău, ar putea fi finalizaţi până în 15 noiembrie, a declarat, marţi, pe şantierul autostrăzii, directorul de comunicare al companiei Bechtel, Bogdan Sgârcitu, transmite Mediafax."Termenul este fezabil în condiţiile în care avem promisiunea de la CNADR şi DRDP că utilităţile vor fi relocate până pe 15 august. Din cele 38 de utilităţi existente la începutul anului, mai sunt opt sau nouă care trebuie
Primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, pe tronsonul 2 B Turda-Gilău, ar putea fi finalizaţi până în 15 noiembrie, a declarat, marţi, pe şantierul autostrăzii, directorul de comunicare al companiei Bechtel, Bogdan Sgârcitu, transmite Mediafax.
„Termenul este fezabil în condiţiile în care avem promisiunea de la CNADR şi DRDP că utilităţile vor fi relocate până pe 15 august. Din cele 38 de utilităţi existente la începutul anului, mai sunt opt sau nouă care trebuie finalizate şi, în condiţiile în care plăţile se vor face la timp, iar vremea va fi bună, termenul poate fi îndeplinit”, a afirmat Sgârcitu.
Probleme la relocarea utilităţilor
În ceea ce priveşte utilităţile care urmeazăsă fie relocate, directorul de comunicare al Bechtel a precizat că este vorba despre cele de la nodul rutier de la Turda – două cabluri de telefonie şi un stâlp de înaltă tensiune aflat chiar pe aliniamentul autostrăzii.
„La nodul de la Gilău este puţin mai complicat pentru că avem o conductă de apă, una de gaz, o canalizare şi nişte linii de telefonie”, a explicat Bogdan Sgârcitu.
Potrivit acestuia, exproprierile sunt aproape finalizate, rămânând doar câteva loturi de două mii de metri pătraţi în total care vor fi rezolvate în perioada următoare.
Bogdan Sgârcitu a subliniat că sunt asfaltaţi, în prezent, 23 de kilometri ai autostrăzii, iar stratul de uzură, ultimul, urmează să fie aplicat în mod continuu, pe toată lungimea autostrăzii.
În prezent, pe şantierul Autostrăzii Transilvania lucrează circa 2.400 de angajaţi ai Bechtel, cărora li se adaugă peste 700 angajaţi ai unor fime subcontractoare şi furnizoare. Aceştia lucrează în două schimburi, unul de zi şi unul de noapte, şase zile pe săptămână şi duminica, o dată la două săptămâni.
SURSA: Mediafax