Becurile cu halogen, interzise în Marea Britanie. Care este motivul

Becurile cu halogen, interzise în Marea Britanie. Măsura a fost adoptată în cadrul procesului de tranziţie energetică, ce vizează atingerea neutralității emisiilor de carbon până în 2050 în Regatul Unit.

Becurile cu halogen, interzise în Marea Britanie. Se intenționează înlocuirea lor cu becuri LED, care consumă mult mai puțină energie electrică.

În plus, în afară de componenta legată de emisiile de carbon, au o durată de viaţă de cinci ori mai mare decât cea a becurilor cu halogen.

Becurile cu halogen, interzise în Marea Britanie. Reducere importantă a emisiilor de carbon

Marea Britanie va interzice vânzarea becurilor cu halogen, începând din luna septembrie, iar din 2023 urmează să fie interzisă şi vânzarea tuburilor fluorescente, în cadrul procesului de tranziţie energetică a acestei ţări precum şi pentru a favoriza becurile LED care consumă mai puţină electricitate, informează AFP.

Această interdicţie, precum şi trecerea la becurile LED, va evita emiterea a 1,26 milioane de tone de CO2 în fiecare an, adică echivalentul emisiilor a 500.000 de automobile.

În plus, decizia va permite britanicilor „să economisească 75 de lire sterline pe an în factura la electricitate”, se arată într-un comunicat publicat miercuri de Ministerul britanic pentru Mediul de Afaceri.

Becurile cu LED, care în prezent reprezintă două treimi din totalul becurilor vândute în prezent în Marea Britanie, „au o durată de viaţă de cinci ori mai mare decât cea a becurilor cu halogen iar la aceeaşi luminozitate utilizează cu 80% mai puţină energie”, se mai arată în comunicatul citat.

Există și unele excepții

Becurile cu halogen au început să fie retrase de pe piaţa din Marea Britanie din 2018. Guvernul de la Londra vrea ca becurile cu LED să reprezinte 80% din toate becurile vândute în această ţară în anul 2030.

Cu toate acestea, unele modele precum becurile cu halogen de tip R7 şi tuburile fluorescente T5, vor beneficia totuşi de o excepţie.

Becurile cu halogen sunt deja interzise la vânzare în Uniunea Europeană.

Marea Britanie, gazda următorului summit privind schimbările climatice, COP26, s-a angajat să ajungă la neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050.