Belarus nu are de gând să atace Ucraina! Vestea venită direct de la Lukașenko
Belarus nu intenționează să atace Ucraina, a declarat președintele Alexander Lukașenko, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întâlniri cu locuitorii districtului Prujana, din regiunea Brest, situată în zona de sud-vest a Belarusului.
„Să nu credeți că plănuiesc vreun atac, că vom bombarda Ucraina de pe teritoriul Belarusului și așa mai departe. Nu am nicio dorință de a vă vedea pe voi și pe copiii mei mergând la război. În numele a ce? Trebuie să ne calmăm. Nu Ucraina este în război astăzi. Întregul bloc NATO și America, în primul rând, sunt în război cu Rusia”, a declarat Lukașenko.
Europa ar fi putut opri acest război dacă nu erau Statele Unite ale Americii (SUA)
În opinia sa, Europa ar fi oprit acest război cu mult timp în urmă dacă SUA nu ar fi continuat să stimuleze ostilitățile cu ajutorul Poloniei.
„Așa că ai grijă de ceea ce ai. Și nu sperați că cineva vi-l va aduce și vi-l va da. Avem unde să facem bani. Avem de toate pentru a trăi și a munci”, a spus șeful statului. „Vom face totul pentru a ne asigura că veți trăi bine. Dar, vă rog, nu vă opriți și nu vă faceți de lucru. Amintiți-vă că aveți nevoie mai presus de toate. Statul v-a sprijinit întotdeauna și va continua să vă sprijine”, a spus el.
Războiul din Ucraina trebuie să se încheie pentru a preveni un „abis nuclear”
Președintele belarus Alexandr Lukașenko a declarat că Moscova, Kievul și aliații occidentali ai acestuia din urmă trebuie să fie de acord să oprească războiul din Ucraina pentru a evita „abisul războiului nuclear”.
„Trebuie să ne oprim, să ajungem la un acord, să punem capăt acestei mizerii, operațiunii și războiului din Ucraina”, a declarat Lukașenko, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.
„Să ne oprim și apoi ne vom gândi cum să continuăm să trăim… Nu e nevoie să mergem mai departe. Mai departe se află abisul războiului nuclear. Nu este nevoie să mergem acolo.”
Oficialii ruși au declarat că Moscova ar autoriza utilizarea armelor nucleare doar în cazul în care s-ar confrunta cu o „amenințare existențială”.
Dar au apărut îngrijorări cu privire la posibila lor utilizare în Ucraina la începutul războiului, după ce Putin a pus forțele de descurajare nucleară ale Rusiei în stare de alertă maximă la 27 februarie – la trei zile după ce a ordonat invazia.