Fiscul belgian percepe in mod ilegal taxa de circulatie pe care fiecare cetatean al Belgiei, posesor al unui autovehicul o plateste anual. Aceasta este concluzia unui material aparut astazi in presa belgiană.

Divizia de inmatriculari de vehicule transmite Fiscului in mod automat datele privind automobilele, iar Fiscul, in urma acestor date, stabileste cuantumul taxei de circulatie. Autoritatile belgiene si-au dat intr-un final seama ca exista o lege din 1938 care interzice schimbul automat de informatii dintre cele doua servicii.

„Fiscul nu are voie sa colaboreze cu alte administratii si institutii publice decat in cazuri individuale”, afirma Michel Maus, profesor belgian de drept fiscal.

Tribunalul de la Bruxelles a confirmat ca intr-adevar taxa de circulatie a fost ani de-a randul perceputa in mod ilegal de catre Fisc, iar conform declaratiilor profesorului Maus, toate persoanele care au platit aceasta taxa o pot contesta.

Guvernul belgian a promis ca va relgementa aceasta problema de ordin legal, insa demersurile necesare vor necesita mult timp.

Sursa: L’Echo