Potrivit surselor, Sevil Shhaideh ar fi chemată de procurori pentru i se aduce la cunoştinţă faptul că a fost finalizată expertiza realizată în dosarul „Belina”, urmând ca ea să comunice anchetatorilor dacă are obiecţiuni la aceasta.
Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a fost pusă sub acuzare de DNA în septembrie 2017, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
Potrivit procurorilor anticorupţie, dosarul Belina vizează trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, care ulterior le-a închiriat unei societăţi comerciale.
În acelaşi dosar, s-a mai dispus urmărirea penală faţă de Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, precum şi faţă de Ionela Stoian, director în cadrul MDRAP, Rodica Guşă, asistent-registrator în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, şi faţă de Alexandrina Anduţa Diaconu, registrator-şef în cadrul aceleiaşi instituţii, pentru complicitate la abuz în serviciu.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, în septembrie, că acţiunea procurorilor DNA în dosarul „Belina” i se pare „un atac violent la Guvern”, care are ca miză „distrugerea PSD”.
„În primul rând mi se pare un al doilea atac violent la o altă putere a statului, un atac violent la Guvern. Noi discutăm aici despre emiterea unei Hotărâri de Guvern şi adoptarea ei, o Hotărâre de Guvern care face parte din categoria celor câteva sute sau mii care au fost adoptate în România, şi anume transfer de proprietate din public în public, cu precizare importantă – pe cinci ani. Eu am citit doar comunicatul DNA-ului, în rest m-am uitat la dumneavoastră şi la ce s-a mai vorbit în presă şi la alte comentarii şi informaţii pe surse. Noi discutăm de un transfer nu către un privat, ci către o instituţie publică, Consiliu Judeţean, deci, de la public la public. Şi nu sunt sigur că nu au mai fost în istorie transferuri de proprietate către o autoritate locală, pentru ca acolo să se facă o investiţie, privată. Ceea ce mie mi se pare foarte bun „, a declarat Liviu Dragnea la acel moment, pentru Antena 3, întrebat de acţiunea procurorilor DNA în dosarul „Belina”.
AGERPRES