Castraveții pot stimula sănătatea dacă sunt consumați în timpul iernii

Salatele și castraveții fac casă bună, precum untul de arahide și jeleul. Pentru că face parte din familia de plante Cucurbitacee, care include și dovleacul și pepenele verde, oamenii de știință îl clasifică frecvent și ca fruct și ca legumă.

Pe lângă faptul că au un gust delicios, au și numeroase beneficii. Castraveții pot stimula sănătatea dacă sunt consumați în timpul iernii. Experții susțin că nu trebuie să ne ferim de coaja castraveților, așa cum ar trebui să nu ne ferim nici de coaja dovleceilor. Coaja castraveților oferă un plus de fibre și vitamina A. Semințele și coaja sunt cele care adăpostesc cei mai mulți nutrienți ai acestui fruct, potrivit Ndtv.

Iată de ce ar trebui incluși în dietă în această iarnă, mai ales dacă sunt murați.

1. Îmbunătățesc digestia

Fibrele solubile ale castraveților ajută la încetinirea digestiei. În plus, conținutul ridicat de apă al castraveților evită constipația, înmoaie fecalele și menține mișcările intestinale regulate.

2. Îmbunătățesc sănătatea pielii

Castraveții sunt o modalitate grozavă de a da un impuls de vitalitate pielii. Efectele lor asupra pielii sunt uluitoare. Sucul de castraveți aplicat local lasă pielea netedă și strălucitoare. Proprietățile antiinflamatoare ale castraveților luminează în mod natural pielea.

3. Reduc riscul unor boli de inimă

Castraveții sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, magneziu și potasiu. Este bine cunoscut faptul că acești nutrienți pot scădea tensiunea arterială, ceea ce scade riscul bolilor de inimă.

4. Stimulează sănătatea unghiilor și a părului

Castraveții sunt bogați în siliciu, excelent pentru păr și unghii. Protejează împotriva fragilității și ajută la întărirea unghiilor.

5. Bogați în antioxidanți

Antioxidanții sunt compuși care împiedică oxidarea, un proces chimic care produce radicali liberi. Castraveții sunt plini de antioxidanți.

6. Hidratează organismul

Apa are multe funcții vitale care sunt esențiale pentru funcționarea corpului. Ajută la controlul temperaturii și mutarea nutrienților și a deșeurilor. În realitate, hidratarea adecvată are un impact asupra performanței metabolice și fizice.

7. Stimulează pierderea în greutate

Castraveții pot ajuta la pierderea în greutate în mai multe moduri. În primul rând, au un conținut scăzut de calorii. Consumul castraveților, chiar în cantități mari, nu va duce la kilograme în plus.

8. Ar putea ajuta la reducerea zahărului din sânge

Un studiu pe animale a analizat modul în care diferite plante au afectat nivelul zahărului din sânge. Potrivit studiului, castraveții scad și reglează eficient nivelul zahărului din sânge.