Conservele de pește sunt bogate în vitamina D, calciu și fier, dar și acizi grași omega-3

Conservele de pește sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care trebuie luați din alimente sau suplimente, deoarece corpul uman nu îi produce În plus, conservele de pește sunt bogate în vitamina D, calciu și fier. Clinica Cleveland spune că aceste grăsimi sănătoase ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare, demență, cheaguri de sânge și degenerescență maculară.

Există opțiuni infinite de pește la conservă, fiecare având arome și texturi distincte. În plus, modurile în care se poate folosi acest aliment pentru a vă îmbogăți masa sunt nenumărate, arată The Healthy.

Dacă aveți în cămară o cutie de file de macrou sau nu știți ce să faceți cu conservele de sardine, acum e momentul să începeți să fiți creativi și să încercați ceva diferit. Nu uitați că peștele la conservă poate fi combinat în tot felul de rețete, îmbogățind masa.

Beneficiile pentru sănătate ale conservelor de pește

Bogat în proteine ​​și sărac în grăsimi, tonul conservat este o opțiune sănătoasă pentru prânz sau cină. De asemenea, este bogat în grăsimi omega-3 care pot îmbunătăți funcția vaselor de sânge, pot scădea tensiunea arterială și reduc riscul unor boli cardiovasculare.

Tonul conservat poate avea un conținut ridicat de sodiu, în funcție de modul în care s-a conservat, așa că verificați etichetele.

La rândul său, somonul conservat este bogat în acizi grași omega 3, asociați cu riscul redus de boli de inimă, accident vascular cerebral, degenerescență maculară și chiar demență.

Alegeți conserva de somon cu oase, deoarece este o sursă excelentă de calciu – o cutie mică (95 g) conține la fel de mult calciu precum 200 ml de lapte și mai mult 15 g de proteine.

Conservele de sardine, asociate cu risc redus de boli de inimă și îmbunătățirea sănătății mintale.

Sardinele conservate sunt o sursă extraordinară de acizi grași omega 3, asociate cu numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv risc redus de boli de inimă, tratamentul afecțiunilor inflamatorii, risc redus de cancer de sân și îmbunătățirea sănătății mintale.

În plus, sunt bogate în proteine ​​și sărace în calorii. 

Cum să alegi cel mai bun pește conservat

Ca toate fructele de mare, nu toate conservele de pește sunt la fel. Când vine vorba de acest produs, prețul este un indicator al calității, spune bucătarul Milton Jarr. 

Atunci când cumpărăm conserve de pește, el recomandă să se evite conservele foarte ieeftine și mai ales să ne uităm la lista de ingrediente. 

„În general, veți obține un anumit profil de aromă pentru peștele în ulei, mai degrabă decât în ​​apă sau dacă este conservat în ulei vegetal sau ulei de măsline. Totul se reduce la preferințele personale”, spune el.

Optați pentru ulei de măsline pentru un plus suplimentar de grăsimi sănătoase pentru inimă. Alegeți peștele conservat în apă dacă vă îngrijorează caloriile – deși puțină grăsime bună nu face rău, susține el.