Proteinele contribuie la menținerea unui echilibru optim între acid și baze în organism

Pe lunga listă a alimentelor interzise s-a aflat și brânza. Cu toate acestea, unii dieteticieni susțin că, dacă știți ce tip de brânză să alegeți, de fapt, inima va vea de câștigat pentru că astfel obțineți calciu, proteine, grăsimi bune, fosfor și alți nutrienți necesari. Proteinele sunt esențiale: alimentează organismul cu energie și sunt necesare producerii hormonilor, neurotransmițătorilor, anticorpilor, enzimelor și a țesuturilor.

De asemenea, proteinele contribuie la realizarea și menținerea unui echilibru optim între acid și baze în organism. Consumul suficient de proteine ​​contribuie la construirea și păstrarea masei musculare, fiind important pentru un stil de viață activ, un metabolism puternic și un sistem imunitar puternic.

Brânza asigură minerale-cheie precum calciu, proteine, fosfor, zinc

Un produs lactat numit brânză este creat prin coagularea proteinelor din lapte, de obicei de la vaci, capre sau oi. Când vine vorba de minerale-cheie precum calciu, proteine, fosfor, zinc și vitaminele A și B12, brânza este considerată o sursă foarte bună, dar ar trebui folosită cu moderație, în special de persoanele cu probleme medicale specifice, cum ar fi hipertensiune arterială sau boli de inimă, deoarece este bogată în grăsimi saturate și sare, potrivit India.com.

Alimentele au un impact semnificativ asupra reducerii riscului bolilor cardiovasculare și a progresiei bolilor de inimă. Anumite tipuri de brânză pot face asta cu succes, contribuind la o mai bună sănătate a inimii. Iată care sunt acestea:

Brânza Feta

Brânzeturile proaspete, nematurate, cum ar fi feta și brânza de capră, sunt o opțiune acceptabilă, dacă doriți o dietă sănătoasă pentru inimă, deoarece au mai puține grăsimi decât varinatele lor maturate.

Brânza de vaci

Pe lângă calciu, vitaminele B și magneziu, brânza de vaci înseamnă sănătate la cutie. Este un tip de brânză care se face prin metoda coagularii cu acid. O porție de brânză de vaci oferă 59% din aportul zilnic recomandat de vitamina B12.  Deoarece este un produs lactat cu conținut scăzut de grăsimi, bogat în proteine, ușor de digerat, poate fi și o sursă bună de fibre, calciu și vitamina B12. Conține mai puține grăsimi și sodiu decât alte brânzeturi, precum ricotta.

Brânza ricotta

Brânza ricotta nu are doar un gust minunat, ci asigură și aportul zilnic de proteine. O porție de brînză ricotta aduce aproximativ o treime din aportul zilnic recomandat de proteine.

Mozzarella

Mozzarella proaspătă, parțial degresată, este o altă brânză sănătoasă pentru inimă, de care vă puteți bucura oricând. Are un conținut redus de sare și grăsimi saturate, mult mai mic decât al altor tipuri de brânză.

Ce brânzeturi trebuie evitate

Deși există o serie de studii privind beneficiile brânzeturilor grase, se recomandă reducerea consumului lor pe cât posibil. Nu trebuie să le eliminați complet din meniu, dar este important să alegeți cât mai bine cantitățile pe care le consumați. Brânzeturile galbene, de exemplu, inclusiv cheddar și gouda, sunt bogate în proteine ​​și calciu (700 până la 900 mg calciu la 100 grame și aproximativ 18-30 grame de proteine).

În plus, brânzeturile galbene au o cantitate mare de colesterol și sodiu. Parmezanul are multe calorii (aproximativ 330) și un procent mare de grăsimi, aproximativ 23 la sută grăsime la 100 de grame, din care aproximativ 14 grame sunt grăsimi saturate și aproximativ 70 mg de colesterol.