Slănina și usturoiul elimină colesterolul

Slănina, în combinație cu usturoi, are unele efecte pozitive asupra sănătății, ne spune dr. Elena Solomatina. Totuși, este important să o consumi corect pentru a beneficia de toate proprietățile sale. Consumate împreună, slănina și usturoiul ajută la eliminarea colesterolului și sprijină sănătatea inimii și a ficatului. În plus, ele pot contribui la îmbunătățirea digestiei și a funcțiilor hepatice.

Din vechime, slănina a fost folosită ca remediu pentru diverse afecțiuni medicale, inclusiv problemele cu ficatul și articulațiile. Știința medicală ne confirmă faptul că slănina conține substanțe benefice pentru organismul uman.

Slănina și ceapa elimină toxinele din corp

Dacă o consumi cu ceapă, care este și ea bogată în nutrienți, poți ajuta la eliminarea toxinelor din corp și la întărirea imunității.

slănină, ceapă, usturoi
SURSA FOTO: Dreamstime

Slănina este o sursă excelentă de vitamina D, care este esențială pentru sănătate, dar de care mulți oameni sunt deficienți, mai ales iarna când nu suntem expuși la soare. Vitamina D este importantă pentru starea de spirit, imunitate și sănătatea generală.

Ea ajută și la funcționarea sistemului nervos, a sistemului imunitar și este legată de reducerea riscurilor de cancer, boli de inimă și infecții.

Un alt nutrient important găsit în slănină este colina. Aceasta nu se găsește în cantități mari în multe alte alimente și doar 10% dintre oameni primesc suficientă colină din dietă. Colina ajută la reducerea riscului de boli de inimă și Alzheimer și contribuie la eliminarea colesterolului rău din ficat. Dacă avem deficit de colină, grăsimea se poate acumula.

În bacon, colina variază între 102 și 399 mg pe 200 g, în funcție de tipul de porc din care provine.

Câtă slănină putem mânca într-o zi?

Totuși, este important să nu mănânci prea multă slănină.

Cantitatea recomandată este de maximum 50 de grame pe zi. În plus, este esențial ca înainte și după consumul de slănină să treacă 4 ore fără alte alimente pentru a obține beneficiile maxime pentru sănătate.

„Alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații. Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor!

Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, a completat alt specialist medical.