Este recomandat consumul de must de struguri dimineața. Acesta poate diminua durerile de cap, în contextul în care conține 81% apă, cei care aleg să îl consume hidratându-se, scrie csid.ro.

Totodată,  un alt beneficiu al mustului îl reprezintă faptul că ajută la menţinerea nivelului bun al colesterolului. Studiile medicale au indicat faptul că un pahar de suc de struguri proaspăt stors ajută la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge favorizând sănătatea arterelor şi funcţionarea sistemului circulator.

Mustul este benefic și pentru vasele de sânge. Mai exact, sucul de struguri proaspăt favorizează producţia de oxid nitric, acesta fiind compus important pentru păstrarea vaselor de sânge flexibile. În acest mod, tensiunea arterială se menţine la cote optime.

De menționat este faptul că adulţii şi copiii care suferă de constipaţie pot profita toamna aceasta de producţia de struguri din vii româneşti pentru favorizarea tranzitului intestinal fără medicamente sau suplimente alimentare. Potrivit csid.ro, printre beneficiile mustului se numără și proprietățile laxative, care ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv şi a buna funcţionare a intestinelor.

Mustul este un elixir al tinereții

În același timp, sucul de struguri poate fi considerat și un elixir al tinereții. Sursa citată precizează că în foarte multe produse cosmetice anti-rid, dar și pe lista ingredientelor multor suplimente alimentare care stimulează sistemul imunitar se află componenţi din struguri şi mai ales din sâmburii şi din coajă.

Pe lângă aceste efecte pe care le are asupra pielii, mustul este plin  și de antioxidanţi. Totodată, băutura de struguri mai are și proprietăţi antibacteriene şi antivirale. Potrivit sursei citate, aceasta poate avea efecte beneficie şi în prevenirea răcelilor, tusei şi gripei.

O altă legătură subliniază de sursa citată este cea dintre struguri și cancer. Mai exact, strugurii care au o culoare închisă sunt asociaţi cu un efect benefic împotriva formării tumorilor în corp. Totodată, o alimentaţie împotriva cancerului de sân trebuie să includă şi sucul de struguri de culoare închisă, aşa-numiţii struguri negri.

Csid.ro mai precizează că mustul nu este indicat în cazul anumitor pacienți. Mai exact, acesta nu trebuie să fie consumat de persoanele care suferă de diabet, sau care au fost diagnosticați cu sindromul colonului iritabil. În ceea ce privește modul de consum, se recomandă ca mustul să fie făcut din struguri spălaţi, pentru înlăturarea urmelor de praf și soluţii chimice cu care au fost stropiţi.