BenQ C1480 are un obiectiv cu lentile f= 4.7 (W) – 23.5(T) mm, echivalent 35 mm cu f=26-130 mm, rezoluţie 14 megapixeli, zoom optic de 5x şi un ecran de 2,7 inci.
“Cu noua cameră BenQ C1480 adresăm în special publicul tânăr, care doreşte să îşi achiziţioneze o cameră foto digitală care să filmeze HD 720p fără a plăti un preţ foarte mare pe aceasta. Posibilitatea de a folosi baterii AA alături de dimensiunile reduse (L x Î x A) 94.7 x 61 x 21.4 fac aceast aparat foto potrivit pentru perioadele de relaxare sau de distracţie”, declară Dragoş Salamac, Team Leader BenQ pentru România.
Creativitatea fotografului este pusă în valoare de efectele speciale pe care noile BenQ C1480 le înglobează. Dacă efectul LOMO oferă fotografiilor un set de culori asemănător celor oferite de aparatele foto pe film, cum ar fi colţurile întunecate, culori supra-saturate, Fisheye permite surprinderea unor portrete amuzante sau a unor panorame spectaculoase ce subliniază curbura pământului. 
O altă funcţie deosebit de interesantă pe care noul aparat foto digital o înglobează este „Color Accent”, care oferă posibilitatea de a selecta o anumită culoare, a o identifica în fotografie şi a o accentua, restul fotografiei ramânând alb-negru tocmai pentru a aduce în centrul atenţiei un anumit element de decor, o floare, o frunză sau o piesă specială de îmbrăcăminte sau de mobilier tocmai pentru a crea mai uşor atmosfera specială pe care fotograful o doreşte, fără ajutorul unui program de editare.
Noile camere foto vor fi disponibile pentru început prin intermediul distribuitorilor BenQ: Darer, IT Direct, RHS, Scop la un preţ de 319 lei, cu TVA inclus.