Noul P1410, cu un design elegant Golden Ring Corona, vine echipat cu un senzor de 14 megapixeli şi o serie de funcţii avansate, printre care un zoom optic de 7x, un sistem dublu anti tremur şi un display LED back light de 3,0” (7,62cm) cu o rezoluţie de 460.000 pixeli (960×480).

“BenQ P1410 este cu siguranţă un punct de reper în dezvoltarea zonei de fotografie. Ne-am propus ca în următoarea perioadă să accesăm mai multe segmente de camere foto prin noi modele performante la preţuri atractive. Caracteristicile tehnice ale noului model şi efectele incluse vor face din  camera foto BenQ P1410 o opţiune interesantă pentru publicul tânăr, care îşi doreşte fotografii de foarte bună calitate, obţinute cu ajutorul unui aparat foto digital compact,” consideră Dragoş Salamac, Team Leader BenQ pentru România.

Lentilele 28mm wide angle care echipează acest nou model oferă un zoom optic 7x, în ciuda unei grosimi de doar 19mm. Această caracteristică permite obţinerea de fotografii portret chiar şi în situaţia în care subiectul este aflat la o distanţă de 15 metri de fotograf.

O altă noutate pe care noul P1410 o aduce este sistemul de stabilizare care combină stabilizarea optică cu cea software, pentru imagini clare luate chiar şi în mişcare.

BenQ P1410 include acum un efect de fotografiere specific camerelor foto profesionale, Toy Mode, pe lângă efectele deja bine cunoscute la camerele BenQ: LOMO, Color Accent sau Fisheye, care permit utilizatorului să îşi pună cu adevărat în valoare creativitatea. Modul Toy aplică automat un set de efecte care creează senzaţia de miniatură a obiectelor fotografiate de la un punct înalt. Celelalte două moduri creative permit fotografului să dea imaginii un aspect retro, în cazul folosirii funcţiei LOMO sau să accentueze o anumită culoare într-o fotografie alb-negru.

O altă caracteristică importantă a noii camere digitale este legată de modul HDR II, care pemite ajustarea automată a iluminării dintr-o fotografie (disponibilă si înainte de captură, la previzualizare), pentru ca imaginea surprinsă să nu sufere de pe urma diferenţelor importante de iluminare specifică anumitor cadre din natură (de exemplu apus sau răsărit de soare, scene cu umbre, etc).

Pe lângă fotografii de calitate, noul P1410 oferă utilizatorilor posibilitatea de a filma diverse clipuri video cu sunet şi o rezoluţie HD a imaginii. O altă noutate este legată de faptul că opţiunea Color Accent poate fi folosită acum şi în cazul în care este folosit modul de filmare. Alte funcţii disponibile la P1410 sunt: Super Smart Scene, Panorama Capture, Pre-composition, Super Macro, De-Blemish, Smile Capture, Blink Detector, Auto LCD brightness si multe altele.

Noua cameră foto digitală compactă P1410 este disponibilă începând cu a doua jumătate a lunii septembrie în premieră în România la un preţ de aproximativ 550 lei.