Compania BenQ Romania a obtinut in anul 2006 o cifra de afaceri de 16 milioane de euro, consemnand astfel o crestere de 95% fata de anul 2005, informeaza un comunicat BenQ. Conform unui studiu DTC Worldwide, BenQ a ocupat prima pozitie in trimestrul al doilea in 2006 pe segmentul de proiectoare in Romania, cu o cota de piata de 33% si de 44.5% pentru al treilea trimestru, inregistrand pozitia de lider pentru piata proiectoarelor din Europa Centrala si de Est.

“Rezultatele BenQ in Romania vin ca urmare a consolidarii pozitiei in piata de proiectoare digitale, unde mai mult de 1 din 3 proiectoare vandute anul trecut poarta marca BenQ, a evolutiei bune din segmentul monitoarelor LCD, segment in care cota de piata ne plaseaza pe locul 2 in 2006, dupa estimarile noastre. Aceeasi evolutie pozitiva am inregistrat in gama de camere foto digitale unde, dupa estimarile noastre, suntem in primele patru brand-uri, iar gama de notebook-uri Joybook, introdusa anul trecut, a inregistrat rezultate foarte bune pentru piata din Romania”, declara Costel Grozav, Country Manager BenQ Romania.

BenQ este prezent in Romania prin intermediul partenerilor de distributie, reprezentand divizia Digital Media Business din cadrul corporatiei BenQ si ofera pietei locale produse IT, monitoare LCD, proiectoare, camere foto digitale, notebook-uri si produse IT periferice. Distributia BenQ in Romania este realizata de catre companiile Altex, Darer, Proca Romania, RHS Company, Tornado Sistems pentru zona de distributie IT si StarPrint pentru zona mediilor de stocare.

BenQ estimeaza si pentru anul 2007 un trend ascendent al vanzarilor pe principalele linii de business. “Pentru 2007, ne propunem o crestere de peste 60% pentru Romania, date fiind volumul la care am ajuns si conditiile specifice din piata locala. Analizam oportunitatea introducerii unor game noi de produse”, spune Mike Borze, Managing Director BenQ pentru Europa Centrala si de Est.

BenQ este formata din trei grupuri principale de afaceri — Digital Media Business Group, Integrated Manufacturing Service Business Group si Mobile Communication Business Group. Cifra de afaceri BenQ in anul 2005 a depasit 5,04 miliarde de dolari.

Grupul BenQ este format in prezent din 11 companii care opereaza independent folosind resursele comune. Grupul de companii BenQ include: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation, Darfon Electronics Corporation, Daxon Technology Inc., BenQ Guru Software Co., Airoha Technology Corporation, BenQ Hospital, Darwin Precisions, Ltd, Raydium Semiconductor Corporation, Cando Corporation and Wellypower Co., Ltd. In 2005, cifra de afaceri a grupului BenQ la nivel mondial a depasit 12,36 miliarde de dolari.

Sursa: Capital 06 Februarie 2007