Cei 20 de tineri au mers în ultimele două zile prin magazine pentru a aduna cât mai multe monede şi s-au dus cu toţii la o benzinărie unde au dat, fiecare, câte o pungă de bani cântărind aproximativ un kilogram pentru doar câţiva litri de combustibil.

Tinerii au explicat că nu li se pare normal ca un litru de motorină sau benzină să coste peste cinci lei, în timp ce salariile nu doar că nu sunt la nivelul celor din Vest, ci au mai fost şi reduse în ultimele luni.

‘Preţul barilului de petrol a rămas acelaşi de multă vreme, dar ei scumpesc benzina fără nici un temei. Şi nu este vina benzinarilor, ci a statului. Nu se poate să fie aceleaşi preţ ca în ţările din vest când salariile sunt mult mai mici. Aşa nu se mai poate trăi. Nu e justificată scumpirea’, a spus unul dintre tineri.

Un altul a afirmat că aproape tot salariul său de bugetar îl dă pe benzină, deoarece consumă cam cinci plinuri pe lună şi astfel este nevoit să-şi mai ia o slujbă pentru a-şi mări veniturile.

Tinerii au explicat că protestul lor este unul simbolic, deoarece altă modalitate de protest nu au şi nici o şansă reală de a determina scăderea preţului carburanţilor.
SURSA: Agerpres