Benzina s-a ieftinit. Cât costă un plin joi, 23 mai

benzinarie

SURSA FOTO: pixabay.com

Prețul benzinei este din nou în scădere, arată ultimele date, acesta ajungând sub costul motorinei. Aceasta din urmă a rămas la același nivel de aproape o săptămână. Cât costă un plin joi, 23 mai?

Cât costă un plin de benzină joi, 23 mai?

Prețul benzinei scade sub nivelul motorinei, care se menține constant timp de aproape o săptămână.

Joi, prețul celui mai accesibil tip de benzină standard este de 7,10 lei pe litru, în scădere față de 7,14 lei cât era miercuri. Această ofertă este disponibilă la o stație Petrom din București, amplasată pe strada Dr. Herescu Petre nr. 2A, sectorul 5.

În celelalte stații din București, prețurile benzinei standard variază între 7,12 și 7,30 lei, înregistrând o ușoară scădere față de zilele anterioare.

Prețurile pentru benzina premium oscilează între 7,66 lei și 8,00 lei, reflectând o scădere în comparație cu ziua anterioară.

SURSA FOTO: pixabay.com/Rudy and Peter Skitterians

Cât costă un plin de motorină joi, 23 mai?

Joi, prețul minim pentru motorina standard în București se menține la 7,12 lei pe litru, stabil de aproape o săptămână. Acest preț este valabil la o stație Socar situată pe strada Vasile Lascăr 141A.

Prețul maxim pentru motorina standard atinge 7,25 lei pe litru în București, de asemenea, stagnând.

Pentru motorina premium, prețurile se situează între 7,52 lei și 7,81 lei pe litru, rămânând neschimbate.

Prețul unui litru de benzină standard a depășit 8 lei în 2023, în timp ce motorina standard a ajuns să coste peste 9 lei pe litru.

SURSA FOTO: Dreamstime

Gazul TTF a crescut cu 1,74 EUR/MWh

Gazul TTF a crescut cu 1,74 EUR/MWh sau cu 5,36% de la începutul anului 2024, potrivit tranzacțiilor pe un contract pentru diferență (CFD) care urmărește piața de referință pentru această marfă. Din punct de vedere istoric, EU Natural Gas TTF a atins un maxim istoric de 345 în martie 2022.

Gazul olandez TTF este un preț de referință la nivel european, deoarece volumele tranzacționate reprezintă de peste 14 ori mai mult decât cantitatea de gaz utilizată de Țările de Jos în scopuri interne.

Contractele au ca obiect livrarea fizică prin transferul de drepturi cu privire la gazele naturale la punctul virtual de tranzacționare TTF (Title Transfer Facility), operat de Gasunie Transport Services (GTS), operatorul sistemului de transport din Țările de Jos.