Capital.ro informa ieri că OMV Petrom a scumpit benzina şi motorina cu 9 bani/litru. Astăzi, Rompetrol şi Lukoil România au majorat şi ele preţurile: Rompetrol cu 9 bani, iar Lukoil cu 6 bani/litru.
Astfel, benzina Efix 95 comercializată de Rompetrol costă 6,16 lei, faţă de 6,07 lei/litru – preţ practicat de companie în ultima săptămână. Preţul benzinei Alto 101 a fost majorat de la 6,72 de lei la 6,81 lei/litru. Cel mai ieftin sortiment de motorină comercializat de Rompetrol costă 6,23 de lei, cu 9 bani mai mult decât ieri, iar Diesel Alto 55 are preţul de 6,54 de lei.

Preţurile carburanţilor afişate pe site-ul companiei reprezintă valoriile medii, în staţii pot varia cu plus/ minus 5% fata de valorile afişate.

La Lukoil, aşa cum a informat capital.ro, preţul celui mai ieftin sortiment de benzină a fost modificat în urmă cu două zile, atunci compania reducând preţul cu UN BAN, de la 6,07 lei/litru la 6,06 lei/litru. Astăzi, compania a majorat preţul benzinei Euroluk 95 cu 5 bani, astfel că noul preţ este de 6,11 lei/litru. La celelalte trei sortimente de carburanţi comercializate de Lukoil a fost aplicată o majorare de 6 bani/litru.
Astfel, un litru de benzină Ecto 98 se comercializează, începând de astăzi, cu 6,76 de lei, iar Euro L Diesel costă 6,15 lei/litru. Sortimentul mai scump de motorină de la Lukoil, Ecto Super Diesel, are preţul de 6,47 de lei/litru.

Contactaţi ieri de capital.ro, reprezentanţii OMV Petrom ne-au explicat că majorarea efectuată ieri a fost cauzată de evoluţia cotaţiilor produsele petroliere şi a cotaţiei ţiţeiului. Cu toate acestea, reprezentanţii companiei ne-au menţionat că în România, conform ultimelor date ale Comisiei Europene (Oil Bulletin), este cel mai mic preţ la benzină din Uniunea Europeană.