O treime din acest împrumut va fi folosit în cadrul Facilităţii de Finanţare pentru Energie Sustenabilă a IMM-urilor din România (RoSEFF) şi va fi alocată în mod special proiectelor de eficienţă energetică.

Banca Transilvania (BT) este una din cele mai importante bănci din România, având capital majoritar românesc. BERD este acţionar al băncii, cu un procent de 14,6%.

”Întreprinderile mici şi mijlocii sunt esenţiale pentru dezvoltarea durabilă a economiei reale româneşti. Proiectele BERD cu Banca Transilvania vor furniza fonduri suplimentare sectorului IMM-urilor, sprijinind dezvoltarea, când accesul la finanţare rămâne limitat. Finanţarea BERD va permite, de asemenea, întreprinderilor locale să implementeze proiecte care vor reduce consumul de energie, vor consolida competitivitatea şi eficienţa operaţională”, spune Nick Tesseyman, Director Executiv BERD pentru Instituţii Financiare.
De asemenea, potrivit lui Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania a arătat că acordurile de împrumut vor permite băncii să continue strategia de susţinere şi încurajare a IMM-urilor într-un sector nou, cel al eficienţei energetice, dar şi pentru creşterea generală a acestora.

Cooperarea tehnică pentru împrumuturile de eficienţă energetică este asigurată prin finanţări nerambursabile oferite de Uniunea Europeană.

De la începutul activităţii sale în România, BERD a alocat aproape 6 miliarde euro în diferite sectoare ale economiei, mobilizând investiţii suplimentare de peste 11 miliarde de euro. BERD este deţinută de 63 ţări şi 2 instituţii interguvernamentale.