Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat producătorului de ciment Lafarge un credit în lei în valoare de 20 de milioane de euro, destinat finanţării activităţii companiei.

Fondurile BERD vor permite companiei Lafarge Ciment să-şi susţină în continuare clienţii şi funizorii, în condiţiile în care piaţa cimentului a scăzut în acest an cu 35% faţă de nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a lui 2008. „Prin aceasta tranzacţie, BERD îşi intensifică sprijinul pentru sectorul de construcţii din România, în condiţiile dificile existente, în prezent, pe piaţă”, a declarat Claudia Pendred, directorul BERD pentru România.

„Ne bucurăm că BERD a acceptat să ne sprijine în această perioadă tulbure”, a spus şi Phillippe Platon, CFO al Lafarge Ciment (România).

BERD: circa 250 de proiecte finanţate în România

Finantarea BERD a fost realizată prin intermediul Facilităţii de Sprijinire a Clienţilor Corporativi Mijlocii, care însumează fonduri de 250 de milioane de euro.

Anul trecut, Lafarge Ciment a avut o cifră de afaceri de  369 milioane euro, în creştere cu 26% faţă de 2007, în condiţiile în care valoarea totală a pieţei autohtone a cimentului a fost de 891 milioane de euro.

De la începutul operatiunilor sale în România, BERD a investit peste 4,2 miliarde euro în finanţarea a circa 250 de proiecte, atragând investiţii suplimentare de peste 7,4 miliarde euro.