Bere cu pasaport

Parca pentru a tine isonul, din ce in ce mai multe localuri elevate "din centruA? au uitat de brandurile autohtone in detrimentul celor de import, care dau "bineA? pe tejghea, dar si in socotelile barului. Ciudat este ca majoritatea acestor baruri sunt atat de pline seara, incat nu poti arunca nici un ac intre petrecaretii care prefera sa deguste un Grolsch sau o Corona, fie ea si de 33 cl, chiar si pentru 100.000 de lei bucata."Berile din import detin deja 25% din piata de specialitate. In ciud

Parca pentru a tine isonul, din ce in ce mai multe localuri elevate „din centruA? au uitat de brandurile autohtone in detrimentul celor de import, care dau „bineA? pe tejghea, dar si in socotelile barului. Ciudat este ca majoritatea acestor baruri sunt atat de pline seara, incat nu poti arunca nici un ac intre petrecaretii care prefera sa deguste un Grolsch sau o Corona, fie ea si de 33 cl, chiar si pentru 100.000 de lei bucata.
„Berile din import detin deja 25% din piata de specialitate. In ciuda faptului ca acestea sunt scumpe, merg din ce in ce mai bine, mai ales in asa zisa HORECA (Hoteluri, Restaurante si Cafenele). Profitabil este, pentru ca facand un calcul, oricine poate constata cum profiturile rezultate de pe urma unei navete de bere din import sunt echivalente sau uneori mai mari decat cele obtinute din trei navete de bere fabricata in RomaniaA?, ne explica unul dintre importatori, care recunoaste ca metodele cele mai uzitate de promovare a berilor de import o reprezinta petrecerile tot mai fastuoase date in barurile sau cafenelele ce si-au castigat un nume in randul bautorilor.
Convinse pe de o parte de profitul obtinut, dar si impulsionate de faptul ca a impune o anumita clasa de bauturi asigura consumatori cu pretentii, un numar tot mai maremulte de baruri, discoteci sau cafenele opteaza pentru berile de import. Practic, in zeci de localuri bucurestene ori optati pentru o bere de import, care sigur va va da o imagine plina de rafinament, ori renuntati la a mai bea bere si va orientati catre oferta de vinuri sau cocteiluri pentru ca, sigur, nu veti gasi urma de bere autohtona in aceste localuri rafinate sau, daca veti gasi, sigur nu o sa consumati de unul singur o bere care nu va ajuta la imagine.

Ce nu stiati despre bere

· In lume exista peste 20.000 de feluri de bere.
· Prima berarie din SUA
s-a deschis in Manhattan, in 1623
· Prima editie a festivalului berii Octoberfest s-a tinut in 1810 in MALnchen, Germania
· Singura femeie care a avut o companie de bere de renume a fost Elise Miller; ea a condus Miller Brewing din Statele Unite in 1938
· Republica Ceha are cel mai mare consum de bere din lume pe cap de locuitor, cu 155 litri (40 gal)
· Berile normale sunt suprafermentate. Berile slab alcoolizate sunt subfermentate
· Berile slab alcoolizate sunt produse la temperaturi mai joase si in timp mai indelungat
· Berea din gheata este o inventie canadiana, produsa prin inghetarea berii si filtrarea cristalelor de gheata de bere, crescand astfel continutul de alcool
· Un adevarat Pils vine din Republica Ceha.