Din cauza crizei economice, Bergenbier vrea să-şi concentreze producţia de bere la Ploieşti, după ce a sistat activitatea fabricii din Blaj.

Firma a întrerupt la producţia de bere din fabrica din Blaj în 2009, iar în iulie 2010 a renunţat şi la producţia de malţ, pe fondul scăderii pieţei de profil. “Începând cu ultimul trimestru al anului 2009, pe fondul scăderii cererii pe piaţa berii din România, compania a decis întreruperea temporară a activităţii fabricii de bere din Blaj şi acoperirea necesarului de producţie de bere de către fabrica din Ploieşti”, se arată într-un comunicat al Bergenbier.

În condiţiile în care, conform estimărilor Bergenbier, după prima jumătate a anului 2010 piaţa berii nu a dat semne de redresare, ci dimpotrivă, a continuat să scadă cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, după ce anul trecut scăzuse deja cu 14% faţă de 2008, compania şi-a anunţat intenţia de a păstra operaţională doar fabrica de la Ploieşti.

În prezent, la fabrica de la Ploieşti se produc toate mărcile din portofoliul companiei. “Am analizat în detaliu toate opţiunile pe care le avem în condiţiile economice actuale. Pentru menţinerea eficienţei operaţionale a companiei şi pentru păstrarea competitivităţii acesteia pe termen lung, se impune, pe lângă alte măsuri de optimizare a costurilor, şi concentrarea întregii activităţi de producţie de bere la fabrica din Ploieşti”, a declarat Mihai Ghyka, directorul general al Bergenbier.

Producătorul de bere a anunţat că vor urma consultări cu reprezentanţii sindicatelor, care vor viza prezentarea argumentelor de natură economică avute în vedere de către companie, precum şi a pachetului de măsuri compensatorii menite să reducă impactul social asupra angajaţilor fabricii din Blaj.