„În teatrele de stat, operele şi sălile de concert, evenimentele planificate nu vor mai avea loc începând de mâine, 11 martie”, a anunţat într-un comunicat senatorul Klaus Lederer, recomandând marilor teatre private să „procedeze la fel”, relatează AFP, citată de agepres.
În ceea ce privește evenimentele organizate în teatrele şi sălile mai mici, care pot găzdui până la 500 de spectatori, evaluarea riscurilor revine instituţiilor respective, care trebuie totuşi să urmeze directivele autorităţilor sanitare, a precizat primăria.
De asemenea, persoanele care suferă de o boală acută sau care aparţin unui grup de risc trebuie să se abţină de la participarea la astfel de evenimente.
Peste 1000 de cazuri în Germania
Până în prezent, în Germania au fost raportate 1.139 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, dintre care 48 la Berlin, conform ultimului bilanţ al autorităţilor.
De asemenea, două persoane au murit în landul Renania de Nord-Westfalia, cea mai afectată regiune (484 de cazuri), situată la frontiera cu Olanda şi Belgia.
Municipalitatea Berlinului speră că pierderile financiare suferite de instituţiile culturale vor fi acoperite de guvernul federal.
Pierderile ar putea fi foarte ridicate pentru marile săli, precum Filarmonica cu 2.250 de locuri şi Deutsche Oper cu 1.885 de locuri.
„Pentru noi, această decizie este regretabilă, însă de înţeles”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Deutsche Oper Berlin, Kirsten Hehmeyer.