De asemenea, Berlusconi a anunţat, pentru duminică, o reuniune a partidului său de centru-dreapta, Poporul Libertăţii (PDL), precum şi contacte cu fostul său aliat populist Liga Nordului, în speranţa ‘că vom putea să ajungem la o decizie care să ne permită să susţinem împreună acelaşi candidat’.

Următoarele alegeri legislative sunt programate a avea loc în primăvara lui 2013 şi Il Cavaliere îşi lansează astfel oficial cea de-a şasea candidatură la postul de prim-ministru.

În 2011, Silvio Berlusconi a demisionat din funcţia de prim-ministru al Italiei într-un moment în care Italia se confrunta cu o criză a datoriilor, pentru a permite guvernului de tehnicieni condus de Mario Monti să contracareze ameninţările financiare la adresa Italiei. În urmă cu două zile însă, Partidul Libertăţii s-a abţinut de la acordarea unui vot de încredere în Parlament cabinetului tehnocrat condus de Mario Monti, ceea ce a creat riscul unei crize de guvern.

Potrivit unui sondaj de opinie difuzat vineri de institutul SWG, sondaj comandat de postul public de televiziune Rai Trei, 73% din alegătorii italieni nu s-au declarat de acord cu intenţia fostului premier Silvio Berlusconi de a candida din nou, pentru a şasea oară, la alegerile legislative din primăvara anului 2013.
SURSA: Agerpres