‘Este important să facem noi progrese, în special pe piaţa muncii’, a declarat Ben Bernanke la conferinţa anuală a Fed organizată la Jackson Hole. ‘Ţinând cont de incertitudinile şi limitele instrumentelor sale, Rezerva Federală va oferi noi măsuri suplimentare necesare pentru a promova o relansare economică solidă şi a îmbunătăţi condiţiile pe piaţa muncii în contextul stabilităţii preţurilor’, a adăugat Bernanke.

Preşedintele Fed a minimizat riscurile potenţiale care ar putea apărea de pe urma politicilor neconvenţionale adoptate de Banca centrală a SUA susţinând că achiziţiile de active au fost eficiente în stimularea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă. Cu toate acestea, Bernanke a subliniat că Fed este conştientă de riscurile care apar atunci când operează într-o zonă necunoscută.

Ca reacţie la criza financiară şi recesiunea din 2007-2009, Fed a redus dobânda de referinţă la zero şi a cumpărat obligaţiuni guvernamentale şi ipotecare în valoare de aproximativ 2.300 miliarde de dolari.