Sursele elementelor de diferențiere a produselor tipărite se regăsesc, pe lângă procesul de tipar propriu-zis, atât în întregul lanț de activități de pregătire a tiparului cât și în activitățile post-tipar.
Astfel, cele două seturi de activități amintite, de pre-press și post-press, influențează în mod determinant rezultatul final, informează un comunicat transmis de Best Print Services.
Compania operează în departamentul DTP un sistem complex hardware și software. Printre produse se regăsesc pachete Software – Adobe (Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat), Corel Draw, un sistem Proof Fiery XF cu 2 imprimante Epson StylusPro 4880 cu imprimare în rola de 17”, servere FTP dedicate, un sistem de arhivare fișiere cu redundanță triplă, 8 stații grafice, un spectrofotometru i1 PRO pentru calibrarea si profilarea imprimantelor de proof și a monitoarelor
Departamentul Pre-Press al Best Print Services dispune de un echipament de expunere și developare automată a plăcilor offset Fuji Luxel V8 și un echipament de expunere și developare automată a plăcilor offset Heidelberg Prosetter 102. Ambele echipamente sunt dotate cu mașini de developat Glunz & Jensen.
Pentru procesele post-tipar și finisare, compania operează 4 ghilotine automate cu memorie din gama Polar cu deschideri de lucru intre 78 si 105 cm.
Utilajul de plastifiat la cald Komfi Sagitta permite plastifierea mata sau lucioasa a oricărui material tipărit pana la formatul de 70×100 cu pana la 50 m/minut
Utilajul de lăcuit selectiv cu lac UV, Sakurai Maestro format 50×70 dotat cu un cuptor UV si IR permite abordarea oricăror lucrări de lăcuire selectivă, inclusiv a tichetelor cu cerneală răzuibilă.
Utilaje de fălțuit Stahl (format 50×70) și Horizon (format 70×100) permit executarea tuturor combinațiilor de plieri necesare în finisarea unui produs pe orice gramaj pana la o dimensiune de 4 cm.
2 colatoare automate Thesisen & Bonitz permit adunarea, capsarea și tăierea simultană a 4.000 de broșuri de 40 de pagini A4 pe oră.
2 utilaje de cașerat (Laminator 70×100 si Fortec 600) ale companiei folosesc adeziv cald sau rece în funcție de tipul lucrării pentru a executa cele mai bune coperți sau cutii rigide în serie mică.
La categoria utilaje de ștanțat – 2 utilaje Heidelberg Cylinder permit ștanțarea cartoanelor flexibile cu viteze mari și 2 ștanțe tip portofel (format 50×70 si 70×100) sunt destinate lucrărilor rigide de tiraje mici.
Ștanța verticală Wupa (format 70×100) este dedicată tirajelor mari, executate pe orice tip de material dar în special pentru diverse tipuri de ambalaje. Este dotată cu unitate de extragere automată a bavurilor.
Linia automată de lipit cutii din gama cartoanelor flexibile permite lipirea cutiilor in 1, 2 sau 3 puncte cu adeziv cald sau rece cu viteze de cca 25.000 cutii pe oră.
Mașina de broșat Horizon BQ permite broșarea profesională a cărților cu adeziv cald tip termo-clei sau PUR de pana la 5cm grosime.
2 utilaje semiautomate de aplicat bandă dublu adezivă (MGL format 35×50 și Athos Plus format 70×100) permit aplicarea benzilor pe suport în orice configurație. Utilaje permit și lucru cu suporturi cu margini neregulate (produse ștanțate în prealabil)
Mașina automată de tăiat, montat și închis spira Mobi 500 permite o productivitate mare în producția de calendare de perete. Utilajul are și posibilitatea de a insera automat agățătoarea calendarelor .
Alte utilaje și echipamente utilizate de Best Print Services: echipament automat de numărat colile cu posibilitatea de inserare de semne, utilaje de perforat, capsat, ambalat în folie temo-contractilă, etc.