Pe bursa de la Bucuresti situatia a fost un pic bizara. SIF-urile, care tineau steagul sus si dadeau tonul, au avut de data asta un trend contrar. In timp ce BET a crescut cu 0,81%, indicele lor, BET-FI a scazut cu 3,90%. O tentativa de scadere s-a mai inregistrat la cei mici, dar nu atat de mare incat sa duca BET-C pe minus, acest incheind cu 0,25%.
Castigatoriul de astazi au fost Petrom (SNP), care a urcat cu un suprinzator 10,0%, evolutia sa de azi fiind probabil cel mai bun teren pentru speculatorii pe intraday: cativa dinti de fierastrau care au ocupat aproape toata ziua, avand o crestere usoara, dar sigura. Alte companii din top au fost Antibiotice Iasi (ATB), cu o cresterea de 6,56%, dar o evolutie plata, Policolor (PCL) cu 5,71% si o oprire cu zece minute inainte de ora unu si apoi Teraplast (TRP) ce a castigat 4,92%. In fine, Turbomecanica (TBM), care a avut o evolutie si mai apatica decat Antibiotice, fiind inregistrata la ora 12 singura miscare din zi, a urcat cu patru procente.

Cei care au inchis pe rosu au fost Eforie SA (EFO) cu o scadere de 14,17%, fiind aproape de a atinge pragul fatidic de 15%, urmata de Uztel (UZT) ce a pierdut 10,96%. Podiumul este inchis de Flamingo (FLA), cu un minus de 10,1% fata de ieri, urmat de SSIF (BRK) ce a pierdut 8,79%.  Amonil (AMO) a urmat indeaproape, cu un minus de 8,60%.

Tot o scadere, ca si in cazul BET-FI, s-a inregistrat la indicele BET-XT, care include toate titlurile financiare de pe bursa, inclusiv SIF-urile. Asadar, BET-XT a pierdut 0,41%. Exact aceeasi valoare s-a inregistrat la „vienezul” ROTX. CA tot vorbeam de indici sectoriali, cel pe energie, BET-NG a avut un plus de 2,34%.