Cuplul Beyonce şi Jay-Z reprezintă cea mai bine plătită pereche de la Hollywood, devansându-i pe Harrison Ford şi Calista Flockhart sau  Brad Pitt şi Angelina Jolie, potrivit Forbes.com.

Cântăreaţa şi rapp-erul, căsătoriţi de doi ani, au câştigat în perioada iunie 2008 – iunie 2009, cumulat, 122 milioane de dolari, mai multe decât orice cuplu de la Hollywood. Cei doi au reuşit să atragă această sumă prin contractele venite din muzica lor, din filme şi din acordurile încheiate pentru promovarea unor branduri ca  Budweiser si American Express.

Beyonce şi Jay-Z se află la mare distanţă în ceea ce priveşte veniturile faţă de cel de-al doilea cuplu bine plătit de la Hollywood. Harrison Ford şi iubita sa, Calista Flockhart, au avut căştiguri de 69 milioane de dolari în perioada analizată de jurnaliştii de la Forbes. Cea mai mare parte a averii celor doi a venit din onorariul de 65 de milioane de dolari primit de Ford pentru rolul din pelicula „Indiana Jones şi Regatul craniului de cristal”.

Locul următor în top este ocupat de celebrul cuplu Brad Pitt şi Angelina Jolie, care au cumlat 55 milioane de dolari. Aceştia sunt urmaţi de Will Smith şi Jada Pinkett Smith, cu 48 de milioane de dolari. David şi Victoria Beckham ocupă abia locul al 5-lea, cu căştiguri de 46 de milioane de dolari.

Alte cupluri faimoase din top 10 sunt Ellen DeGeneres şi Portia de Rossi (36 milioane de dolari), Tom Hanks şi Rita Wilson (35,5 milioane de dolari), Jim Carrey şi Jenny McCarthy (34 milioane dolari), Tom Cruise şi Katie Holmes (33,5 milioane de dolari) şi Chris Martin cu Gwyneth Paltrow (33 milioane de dolari).