Preţul mediu pentru un galon de benzină în SUA a atins deja maximul istoric de 4,86 dolari, iar costurile variază în continuare dramatic de la stat la stat. Într-o intervenție pentru Fox Business, John Catsimatidis a declarat că situația „se va înrăutăți”, și că nici exacerbarea prețurilor, nici recesiunea economică nu ar trebui să aibă loc, dar liderii refuză să facă ceva pentru a schimba lucrurile.

Catsimatidis a declarat că „obsesia” președintelui Biden de a nu „deschide robinetul de petrol în America de Nord” este responsabilă de costurile mari ale energiei în SUA. De asemenea, el l-a criticat pe Biden pentru că acum caută petrol în Arabia Saudită, în loc să foreze mai mult în America.

America are petrol pentru o sută de ani, dar Biden îl caută la saudiți

„Avem petrol pentru 100 de ani. Lăsați-i să deschidă robinetul și prețul țițeiului va scădea, de la 55 de dolari, 60 de dolari sau 65 de dolari, chiar la jumătate”, a subliniat el. „Biden vrea să plece în Arabia Saudită și să-i roage pe saudiți să ne dea încă o jumătate de milion de barili la 120 de dolari pe baril. Nu are niciun sens”, a adăugat el.

Cineva vrea să distrugă America!

Catsimatidis a continuat, afirmând că nu este de acord nici cu creșterea ratelor dobânzilor federale, care nu vor ajuta la scăderea prețului petrolului și la ținerea sub control a recesiunii. „Cineva vrea să distrugă America, așa că cineva trebuie să spună „băieți, suficient!”, a subliniat el.”Știți deja care a fost costul pe care l-a plătit poporul american din cauza creșterii prețurilor la gaz: creșterea prețurilor la alimente! Și acest cost va crește și mai mult dacă vom aduce petrol la 120 de dolar barilul”, a continuat miliardarul.

Ce planuri are administrația Biden

În același timp, după cum a informat Forbes, administrația Joe Biden ia în considerare eliberarea motorinei din rezervele rar utilizate, în încercarea de a face față unei penurii serioase de aprovizionare și unui salt al prețurilor pe piață. Biden le-a cerut oficialilor să lucreze pentru a fi gata să elibereze combustibilul din rezerve. O astfel de decizie este foarte discutabilă din punct de vedere strategic, deoarece, la fel ca Rezerva strategică de petrol, și rezerva de motorină a fost concepută ca rezervă de combustibil pentru perioadele de urgență națională sau regională.

Potrivit presei din SUA, vizita plănuită de Biden în această vară la Riad încearcă să refacă legăturile Americii cu această țară bogată în petrol pentru a reduce prețul țițeiului în Statele Unite. Washingtonul va încearca probabil să convingă Arabia Saudită să-și crească producția de petrol, susține presa de peste Ocean.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol, împreună cu un grup de ţări producătoare aliate, printre care şi Rusia, a decis să majoreze în iulie şi august producţia petrolieră cu 50% mai mult decât estimaseră, respectiv cu până la 648.000 barili pe zi lunar.