Celebrele proprietăți fac parte din portofoliul de proprietăți speciale pe care le promovează Regatta Real Estate, companie specializată pe segmentul rezidential de lux.
Dacă pe celelalte segmente, prețurile medii de tranzacționare sunt mai mici cu circa 50-60% comparativ cu anii 2007-2008, pe nişa de lux, preturile medii de vânzare au scăzut cu aproximativ 30%. „Luxul înseamnă exclusivitate și unicitate. O locuință amplasată într-o locație unică va avea întotdeauna un pret mai mare, exact așa cum se întâmplă și în cazul unei opere de artă – pentru că nu există două la fel!“, spune Eduard Uzunov, președintele Regatta Real Estate.
Pe lângă imobilele istorice, a căror destinație ideală este de sediu reprezentativ de companie, compania are în portofoliu și proprietăți cu destinație rezidențială, atât clasice cât și moderne.
Iată care sunt cele mai speciale proprietăți:
1.Palatul Spayer – 3,800,000 euro
Proprietate este situată într-o zonă istorică a Bucureștiului încărcată cu valori imobiliare din perioada interbelică. Acesta a aparținut lui Herman Spayer, acționar al băncii Marmorosch Blank. Arhitectul este elvetianul Luis Blanc, care a lucrat impreuna cu Ion Berindey, palatul având destinatia initiala de locuință și apoi sediu pentru Banca Marmorosh Blank, bancă ce a atins apogeul in perioada interbelica. Constructia este in stil Ludovic al XV-lea si a fost finalizata in anul 1900 fiind decorata cu vitralii, policandre, sculpturi. Picturile deosebite sunt realizate in ateliere autohtone si peste hotare – Viena si Paris; in stil “Art Nouveau”. Aceste sunt realizate in ulei pe zid de catre Francisc Vodak si reprezinta scene galante in genul lui Watteau si Fragonard.
2.Palatul Crissoveloni-Cantacuzino – 4,200,000 euro
Palat de vânzare amplasat în zona centrală a Bucureștiului, aproape de cea mai importanta artera din capitala, Calea Victoriei. Palatul Crissoveloni – Cantacuzino poartă amprenta a două mari familii bucureștene, reprezentative pentru secolele XIX si XX. În timp ce membrii familiei Chrissoveloni, începând cu Zannis Manoli Chrissoveloni, impactau mediul bancar și de afaceri al României moderne, familia Cantacuzino era deja una dintre cele mai importante familii nobiliare cu o istorie de 4 secole in inaltele dregatorii autohtone, membrii familiei fiind implicati si in politica. Proprietatea propusa spre vanzare se compune din Palatul Crissoveloni-Cantacuzino (corp A) si 3 anexe situate in spatele cladirii principale. Suprafata teren: 2.145 mp. Suprafata construita desfasurata: 3.500 mp.