22 august 2005. Interesul investitorilor a ramas scazut, cotatiile actiunilor suferind un proces de erodare. Biofarm (BIOF) e printre putinele care au continuat sa atraga atentia prin transferurile semnificative.


23 august. Schimburi importante cu actiuni SNP, SIF5 si SIF2.


24 august. Au venit rezultatele semestriale de la SNP. Cifrele sunt bune, reflectand mediul favorabil in care se afla companiile din sectorul energetic. Cifra de afaceri a fost de 4.612 mil. lei (1.259 mil. EUR), in crestere cu +16% fata de primul semestru al anului 2004, iar profitul net, 601 mil. lei, in crestere cu +454%. Majoritatea companiilor au raportat bilanturile semestriale.

Pe ansamblu, pentru titlurile companiilor care se afla in prima linie pe scena bursei – serviciile financiare (banci, SIF-uri, SSIF-uri), industria energetica (SNP si RRC) si industria farmaceutica (ATB, SCD, BIOF) – exista premise pentru evolutii bune in continuare.

Motivatie: profituri in crestere, afaceri in dezvoltare, potential bun. Sistemul financiar-bancar merge in continuare la turatie maxima. TLV a realizat o crestere de +85% in privinta profitului net, comparativ cu primul semestru din 2004, iar BRD a mers si mai bine, inregistrand o crestere de +97%. Broker (BRK), singurul SSIF cotat la bursa de valori, a marcat un profit cu +239% mai mare decat in 2004. RRC, dupa ce la sfarsitul primului semestru din 2004 avea o pierdere de 67 milioane lei, in 2005, la sase luni, are un profit de 316 milioane lei. Evolutia SNP nu este mai prejos, profitul urcand cu +454%. Sectorul farmaceutic a avut, de asemenea, o evolutie buna: Sicomed (SCD) profit net +67%, Antibiotice (ATB) +56%, iar Biofarm (BIOF) +100%.


25 august. O piata in scadere, insa pe volume relativ reduse. SIF-urile au fost atinse si ele de scaderi, indicele BET-FI coborand cu -2%.


26 august. In ciuda evolutiei mai putin bune din aceasta perioada, consider ca nu exista motive de ingrijorare. Bilanturile companiilor din prima linie arata foarte bine si justifica cotatiile actuale.